Απόψε: Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 09:00 Απόψε: Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική στη Λαμία

Σήμερα Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, που βρίσκεται στην οδό Λεωνίδου, ο Δήμος Λαμιέων και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας τιμούν τη στιχουργό Λίνα Δημοπούλου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας! 

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης λοιπόν για τη στιχουργό Λίνα Δημοπούλου ζητήσαμε από τους συντελεστές να μας πουν δυο λόγια για τη στιχουργό καθώς και για το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που θα έρθει στη Λαμία ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

ΕΡ: Γιατί να έρθει κάποιος στην αυριανή εκδήλωση;

ΑΠ: «Είναι δημιουργοί που μας συναντούν κάθε μέρα, που μπαίνουν στα σπίτια μας ακάλεστοι αλλά καλοδεχούμενοι από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Μερικές φορές έχουμε την ευκαιρία να τους συναντήσουμε και να επικοινωνήσουμε δια ζώσης μαζί τους. Μια τέτοια ευκαιρία έχουμε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Όσο αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι λένε αυτά που έχουν να πουν με τη δουλειά τους, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι η συζήτηση μαζί τους πάντα κάτι παραπάνω θα μας δώσει, καθώς τέτοιοι άνθρωποι έχουν ένα δικό τους πρωτότυπο τρόπο να βλέπουν τα πράγματα και να τα περιγράφουν, οδηγώντας έτσι τη σκέψη μας σε μονοπάτια που ίσως προηγουμένως δεν είχε περπατήσει...», είπε στο LamiaReport o Νίκος Παπαγεωργίου Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας.

ΕΡ: Τι τραγούδια θα ακούσουμε το βράδυ της Κυριακής

ΑΠ: «Υπάρχουν τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο, όπως υπάρχουν και «τραγούδια» που σπάνε τα ραδιόφωνα για ένα- δυο μήνες και μετά αποσύρονται και ξεχνιούνται. Μη με ρωτήσετε για τα δεύτερα, αυτά του προηγούμενου δίμηνου τα ξέχασα και για το τρέχον δίμηνο δεν έχω ακόμα ενημερωθεί. Αν όμως με ρωτήσετε για τα πρώτα, τότε θα σας πω ότι στη λίστα μου υπάρχουν τραγούδια και της Δημοπούλου και του Μαχαιρίτσα. Για παράδειγμα «Κίτρινα βράδια» ή «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα». Τραγούδια που δικαιώνουν και τους δημιουργούς τους και τους ακροατές και τον όρο "Σύγχρονο Ελληνικό Τραγούδι"...», τόνισε ο μουσικός Διονύσης Κωνσταντίνου, μιλώντας στο LamiaReport.

 

Η Λίνα Δημοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νηπιαγωγός και ηθοποιός κι εργάστηκε ως δασκάλα υποκριτικής και σκηνοθέτης παιδικών παραστάσεων και παράλληλα ως βοηθός παραγωγής στον κινηματογράφο. Πέρασε στο χώρο της τηλεόρασης, όπου δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση καιΔιεύθυνση Παραγωγής, ενώ βραβεύτηκε μαζί με το Νίκο Μουρατίδη για τη συγγραφή του σεναρίου της τηλεοπτικής σειράς «Παππούδες εν δράσει», μια παραγωγή της ΕΤ1.

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1993, στο δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τίτλο «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα». Από τότε και μέχρι σήμερα έχει υπογράψει σπουδαία τραγούδια που αγαπήσαμε από τις φωνές των: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιώργου Νταλάρα, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Βίκυς Μοσχολιού, Δημήτρη Μητροπάνου, Ελευθερίας Αρβανιτάκη, Διονύση Τσακνή, Μανώλη Μητσιά, Μανώλη Λιδάκη, Δημήτρη Μπάση, Ελεωνόρας & Γιάννη Ζουγανέλη, Μελίνας Ασλανίδου κ.α.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση