Ράχες: Μίλτος Πασχαλίδης και «Υπόγεια Ρεύματα» απόψε στο "4ο Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 09:10 Ράχες: Μίλτος Πασχαλίδης και «Υπόγεια Ρεύματα» απόψε στο "4ο Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας"

Στο "Nisi", παραλία Ραχών συνεχίζεται και σήμερα το "4ο Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας με Μίλτο Πασχαλίδη, τα θρυλικά «Υπόγεια Ρεύματα» και μαζί τους οι γεμάτοι μουσικές υποσχέσεις «Αραμπέσκ».

Η ανακοίνωση της έναρξης και της συνέχισης του 4ου μουσικού Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας στο NISI Πολυχώρος,στις 5 και 6 Ιουλίου αντίστοιχα, ξυπνά τη νοσταλγική μας διάθεση για τις παρέες των φίλων που συναντάμε από το 2016 στις μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές των live συναυλιών ενώ, την ίδια στιγμή, προκαλεί μια ευχάριστη προσμονή γι΄ αυτά που τόσο σύντομα έρχονται.

 Όσα ζήσαμε στο φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια, οι κιθάρες του Μιχάλη και του Δημήτρη, τα αργεντίνικα τάνγκο της Natalia, τα τραγούδια του Θάνου (2016), τo κιθαριστικό ντουέτο των Flamenco Guitar Duet, οι ερμηνείες της Θέλμας και της Άννας,τα έγχορδα της Λυδίας και του Κωνσταντίνου (2017), τα gypsy swing των Gadjo Dilo, τα τραγούδια της Πένυς και της Μαρίας, οι μελωδίες του Αλκίνοου (2018),έχουν καταλάβει χωρίς αμφιβολία μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Παράλληλα όλες αυτές οι αξιομνημόνευτες εγγραφές, γίνονται η αφετηρία και συνάμα η βάση που χρειαζόμαστε για να δώσουμε φέτος καινούργια ώθηση στον θεσμό, διοργανώνοντας ένα συναρπαστικό συναυλιακό διήμερο τον Ιούλιο και μια μοναδική συναυλία τον Αύγουστο.

Ενωμένοι σε μια πολυπρόσωπη και ενθουσιώδη παρέα θα συναντηθούμε στο NISI δύο συνεχόμενες ημέρες, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου, από τις 20.30΄, σε μια ατμοσφαιρική “long play” γιορτή της μουσικής και του πολιτισμού. Οι κορυφαίοι ερμηνευτές και οι σπουδαίοι μουσικοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, το εμπνευσμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το θαυμάσιο φυσικό σκηνικό περιβάλλον, η ομάδα των πολύτιμων υποστηρικτών του θεσμού που στέκονται με εμπιστοσύνη δίπλα μας – το NISI και η «Αλόπη» - δημιουργούν ένα άρτιο μουσικό γεγονός που θα ικανοποιήσει τις ποικίλες και υψηλές απαιτήσεις του μεγάλου κοινού που μας ακολουθεί.

Την Παρασκευή 5/7 βάφουμε τη νύχτα με τις πολύχρωμες μουσικές του μοναδικού και ανεπανάληπτου Διονύση Σαββόπουλου με τη συνοδεία τριών σπουδαίων μουσικών προσωπικοτήτων και βουτάμε ανέμελοι στα χρώματα της μουσικής των πληθωρικών «Χαΐνηδων», του δεξιοτέχνη κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνου και της επιτυχημένης ερμηνεύτριας Κλεονίκης Δεμίρη. Το Σάββατο 6/7 αφηνόμαστε ξέγνοιαστοι στους σκοπούς και στις μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών που θα ερμηνεύσουν ο ξεχωριστός και πολυδιάστατος Μίλτος Πασχαλίδης, τα θρυλικά «Υπόγεια Ρεύματα» και οι γεμάτοι μουσικές υποσχέσεις «Αραμπέσκ».

Σας καλούμε να ζήσετε αυτή την απολαυστική εμπειρία των δύο πρώτων ημερών του 4ου φεστιβάλ στο NISI, βέβαιοι ότι τόσο το live ακρόαμα όσο και το on stage θέαμα θα σας αποζημιώσουν με την ποιότητα, το εύρος και τη διάρκειά τους. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Ανακοινώνουμε το επόμενο ραντεβού μας για τις 3 Αυγούστου σε μια σπάνια συναυλία του Κώστα Χατζή “δίπλα στο ποτάμι” (Αλμυροπόταμος Αχλαδίου), ακριβώς στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε το 2016 το γοητευτικό και περιπετειώδες ταξίδι μας στον κόσμο της live μουσικής.

Το “Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας”

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Μιχάλης Σουρβίνος

Επιμέλεια Παραγωγής: Δημήτρης Χριστοφίδης, Γιάννα Μπούρα, Κέλλυ Γαρυφαλλή

Ειδικός Συνεργάτης: Simon Hill

Με την ευγενική υποστήριξη για το “διήμερο”

NISI Πολυχώρος

Διαδραστικός Σύλλογος Ραχών «Αλόπη»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση