Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φεστιβάλ Οίτης 2019: Αυτό είναι όλο το πρόγραμμα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 18:17 Φεστιβάλ Οίτης 2019: Αυτό είναι όλο το πρόγραμμα!

Ξεκινά το 13ο Φεστιβάλ Οίτης, στα Λελέικα Υπάτης!

Συναυλίες με αγαπημένους τραγουδιστές, σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, αφιερώματα, εκθέσεις, video art αλλά και οι εκδηλώσεις της Belle Arte Lamia με ελεύθερη είσοδο συμπεριλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού στο Φεστιβάλ Οίτης 2019.

Η έναρξη του φετινού φεστιβάλ θα γίνει με τη μεγάλη συναυλία της Ελένης Βιτάλη. H  σπουδαία ερμηνεύτρια στη σκηνή του Τόπου Τεχνών «Χώρα» μαζί τους Τζουμ και τη Βιολέτα Ίκαρη, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.

Δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του 13ου Φεστιβάλ Οίτης 2019:

ΙΟΥΝΙΟΣ

21 ΙΟΥΝΙΟΥ – 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Έκθεση Φωτογραφίας «σκιαί ερριμμέναι…».Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia
Έργα των Κατερίνα Διαμαντή, Σπύρου Καμνή, Άκη Λούκα και Αμαλίας Τσακίρη, με κύριο θέμα το μαύρο «φως»!
Είσοδος ελεύθερη

21 ΙΟΥΝΙΟΥ: Συναυλία – Ελένη Βιτάλη & οι Τζουμ. Μαζί τους η Βιολέτα Ίκαρη
H μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού και μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της ελληνικής μουσικής ιστορίας σε μια αποθεωτική παράσταση που υμνεί το ελληνικό τραγούδι

26 ΙΟΥΝΙΟΥ: Θέατρο – «Μαρία Πολυδούρη»
Βασισμένο στη ζωή και το έργο της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης. Με τους Φωτεινή Φιλοσόφου, Νίκο Γιάννακα, Γιάννη Νικολαΐδη.

27 ΙΟΥΝΙΟΥ: Συναυλία - Απόστολος Ρίζος
Από το  «Τι να θυμηθώ» και τη «Φυσαλίδα», στο «Σ΄αυτή τη χώρα» και το «Ντούρου-Ντούρου». Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ερμηνευτές και τραγουδοποιούς της εποχής μας, σε ένα μινιμαλιστικό μουσικό project μυσταγωγίας. Στο κοντραμπάσο ο Θοδωρής Κουέλης

28 ΙΟΥΝΙΟΥ: Μουσικοχορευτική παράσταση Flamenco - De todas formas και η Mercedes Cortes
Οι De Todas Formas και η Mercedes Cortés στήνουν από κοινού μια παράσταση βασισμένη τόσο σε αρχέγονους ήχους και ρυθμούς όσο και σε φόρμες και ηχοχρώματα του σήμερα, με σκοπό να βάλουν τους θεατές στον κόσμο του flamenco μέσα απ’ τη δική τους ματιά.

ΙΟΥΛΙΟΣ

2 ΙΟΥΛΙΟΥ: Θέατρο - «Τζόρνταν». Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia
Των Άννα Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι, από την ομάδα Erinia. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία που σόκαρε και δίχασε την κοινή γνώμη της αγγλικής αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας. Ένας σπαρακτικός μονόλογος μιας νεαρής κακοποιημένης γυναίκας.
Είσοδος ελεύθερη

3 ΙΟΥΛΙΟΥ: Γιορτή Νέων Παραγωγών & Δημιουργών και La Petite Marguerite Bubble Show
Είσοδος ελεύθερη

5 ΙΟΥΛΙΟΥ: Παιδικό Θέατρο – «Το Βαλς με τα Παραμύθια»
Σε κείμενο - σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Ελάτε να γνωρίσουμε στα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, μαγικοί φωτισμοί, πλούσιες χορογραφίες και υπέροχοι ηθοποιοί που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν

9 ΙΟΥΛΙΟΥ: Μουσική παράσταση - «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, με τους Vamos Ensemble
Bασισµένο στο πρωτότυπο αριστούργηµα του Βιτσέντζου Κορνάρου. Ερµηνεύουν Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Δημοπούλου, Ιωάννα Φόρτη και Κωστής Μαυρογένης. Ο συνθέτης Δηµήτρης Μαραµής στο πιάνο και στην αφήγηση.

10 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία - Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης
Από τα «Ζεστά Ποτά» και τα «αεροπλάνα» έως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό»…ροκ ήχοι, μπαλάντες, λαϊκό και παράδοση από τους δύο αγαπημένους τραγουδοποιούς. Μαζί τους ο Δημήτρης Καρράς

12 ΙΟΥΛΙΟΥ: Σκηνική σύνθεση - «Ηρω_ίδα». Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia
Η Ομάδα Ρίχτερ παρουσιάζει μία πειραματική σκηνική σύνθεση με αφορμή την ζωή και τον θάνατο της έφηβης αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου.
Είσοδος ελεύθερη

15 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία - Τακίμ
Μαζί τους η Αρετή Κετιμέ και ο Γιάννης Νιάρχος. Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής μας προσκαλούν σε ένα γοητευτικό μουσικό μέσα στο χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας, αλλά και το προσωπικό τους ρεπερτόριο.

17 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία - ΠΥΞ ΛΑΞ
Η γιορτή συνεχίζεται… Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας παρέα με ταλαντούχους μουσικούς και φίλους, επιστρέφουν!

22 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία - Φωτεινή Βελεσιώτου & Χάικ Γιαζιτζιάν
Δύο μοναδικοί καλλιτέχνες, δύο καλοί φίλοι, ανταμώνουν επί σκηνής σε μια μουσική περιπέτεια, ακριβώς εκεί που η ανατολή συναντά τη δύση. Έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, ανατολίτικες μελωδίες ενώνονται μαγικά σε ένα πρόγραμμα στημένο «από καρδιάς». Μαζί τους ο Σωτήρης Μπαλλάς.

23 ΙΟΥΛΙΟΥ: Θέατρο - «Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ!»
Η ξεκαρδιστική κωμωδία με την τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Καταιγιστικός ρυθμός, εναλλαγές ρόλων, αστείρευτος αυτοσχεδιασμός, ανατρεπτικές καταστάσεις… γέλιο…μέχρι δακρύων! Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Με τους  Δημήτρη Μακαλιά, Ζήση Ρούμπο, Σταύρο Σβήγκο.

26 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία - Βαγγέλης Γερμανός & Λάκης Παπαδόπουλος
«Κρουαζιέρα για δυο». Οι δυο φίλοι σε μια μουσική συνάντηση με δεκάδες διαχρονικές τραγουδάρες, κέφι και συναίσθημα.

29 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συναυλία - Μιρέλα Πάχου
Η Μιρέλα έρχεται με τη δική της μουσική σφραγίδα αλλά και μία ανανεωτική διάθεση, έχοντας βάλει στόχο να μας κάνει να χορεύουμε ασταμάτητα! Σ᾽αυτό το πάρτι είστε όλοι καλεσμένοι!

30 ΙΟΥΛΙΟΥ: Θέατρο - «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη
Από το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης. Σκηνοθεσία Λευτέρης Γιοβανίδης. Πρωταγωνιστούν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Μια κωμωδία χαρακτήρων, όπου αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Θέατρο - «Με Δύναμη από την Κηφισιά»
H Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι της» παρουσιάζει  το θεατρικό έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Εμμανουέλλας Κοντογιώργου. Mία νέα ομάδα ηθοποιών ξαναδιαβάζει αλλιώς, μακριά από κάθε είδους κλισέ, ένα έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, το οποίο θεωρείται ήδη κλασικό.

4 - 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Video Art & Cinema
Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia
Οι παραγωγοί του CULTradio παρουσιάζουν την «τέχνη» του video clip!
Είσοδος Ελεύθερη

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Συναυλία - Πέτρος Κλαμπάνης. Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia
Ένας Έλληνας jazzman με δύναμη και αέρα… Νέας Υόρκης! Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού…ο Έλληνας κορυφαίος μουσικός.
Είσοδος ελεύθερη

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Συναυλία - Lamia Bedioui & Solis Barki. Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia
Fin’amor: Τραγούδια από όλον τον κόσμο (Ελλάδα, Τυνησία, Αλγερία, Υεμένη, Παλαιστίνη, Ισπανία, Γαλλία, …) από τον 13ο μέχρι τον 20ο αιώνα. Μια συναυλία για κρουστά και φωνή, ανοιχτή στον αυτοσχεδιασμό.
Είσοδος ελεύθερη

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Μουσικοχορευτική παράσταση Flamenco με τους Sonidos del Alma
Sal y Amor - Ένα «ταξίδι» στο μαγικό κόσμο του flamenco  μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση. Μια παράσταση που συνδυάζει στοιχεία σύγχρονα, ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Με τους Αντώνη Ανδρέου και Βασιλική Τσιρώνη.

10 -11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Μουσική/γαστρονομία - Φεστιβάλ Παν-Άφρικα
Διήμερη διαπολιτισμική δράση
Μια γιορτή για την αφρικανική κουλτούρα με τους Vana ba Afrika
Είσοδος Ελεύθερη

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Θέατρο - «Mαρία Πενταγιώτισσα»
Του Μποστ. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας. Σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη και στον ομώνυμο ρόλο ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Με τους Ελένη Καστάνη, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Μελέτη Ηλία, Δημήτρη Μακαλιά, Δανάη Μπάρκα, Γιώργο Δεπάστα κ.α

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Θέατρο - «Λωξάντρα»
 Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης. Ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη, τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Συναυλία – Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα
«Φίλα Με…στη Λαμία». Ολική επαναφορά του μύθου της διασκέδασης. Η μεγάλη λαϊκή γιορτή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας.

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Θέατρο - «Άρης»
Της Σοφίας Αδαμίδου. Σκηνοθεσία Βασίλης Μπισμπίκης. Με τον Τάσο Σωτηράκη. Βασισμένο στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Θέατρο - «Δον Ζουάν»
Του Μολιέρου. Σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Με τους Νίκο Κουρή, Ζέτα Μακρυπούλια και Μάκη Παπαδημητρίου. Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, η ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις του 13ου Φεστιβάλ Οίτης στην επίσημη ιστοσελίδα του στο: www.xwra.gr

Προπώληση εισιτηρίων:
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης: Αντιγόνης 7 (πλησίον Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας), Λαμία, τηλ.2231043333

Info:
13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075, 6936995142
 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr