Συναυλία της "Κιθαριστικής Ορχήστρας Λαμίας" στην πλατεία Λαού!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 18:23 Συναυλία της "Κιθαριστικής Ορχήστρας Λαμίας" στην πλατεία Λαού!

Το βράδυ της Παρασκευής (21/6) στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής!

Συναυλία στην πλατεία Λαού την Παρασκευή στις 21 Ιουνίου στις 20.30 στα πλαίσια της Ευρωπαΐκής Ημέρας Μουσικής, θα δώσει η Κιθαριστική Ορχήστρα Λαμίας - Guitarodais του Ωδείου «ΕΝ ΩΔΑΙΣ», με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον καταξιωμένο Κιθαριστή Πύρρο Πουλίτσα.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Λαμίας ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και θα αποτελεί μέλος της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας. Είναι η μοναδική Κιθαριστική Ορχήστρα που αναγνωρίζει ο Σύλλογος στον Νομό Φθιώτιδας, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών Στέλιος Γκόλγκαρης, και η 23η Κιθαριστική Ορχήστρα που έχει ιδρύσει από την Θράκη έως και την Κύπρο.

Στόχος της δημιουργίας της ορχήστρας είναι η καλλιτεχνική δραστηριοποίηση των νέων της Στερεάς Ελλάδας που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με την κιθάρα και μέσω του συνόλου να συμμετάσχουν σε μουσικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ κ.α.

Η επιλογή των κιθαριστών θα γίνεται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ορχήστρας Πύρρο Πουλίτσα. Ήδη η Ορχήστρα αριθμεί περίπου 30 μέλη, κάτι που δίνει σημαντική ενθάρρυνση στην τοπική κοινωνία, για μία κιθαριστική ορχήστρα που θα διαγράψει ξεχωριστή πορεία.

Στην συναυλία θα συμμετέχει και τμήμα μπουζουκιού του Ωδείου «ΕΝ ΩΔΑΙΣ» σε ένα αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα.

Και το Τμήμα Κλαρίνου με παραδοσιακά τραγούδια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση