Με Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Δημήτρη Μπάση το φετινό φεστιβάλ "Πελασγία Εν Δράσει"!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 09:05 Με Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Δημήτρη Μπάση το φετινό φεστιβάλ "Πελασγία Εν Δράσει"!

Η Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ "Πελασγία Εν Δράσει". Δείτε την ανακοίνωση και το πρόγραμμα για το 4ο "Πελασγία Εν Δράσει Festival" που αρχίζει στις 12 Ιουλίου και τελειώνει στις 17 Αυγούστου με την μεγάλη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη!

«Η Πελασγία για εμάς δεν απλά και μόνο ο τόπος κατοικίας μας. Ότι περισσότερο αγαπάμε βρίσκεται εδώ, και αυτό μας ωθεί να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε με πάθος όλα αυτά που κάνουν το χωριό μας ξεχωριστό και μοναδικό στις καρδιές μας.

Η γεωγραφική θέση της στο κέντρο της Ηπειρωτικής χώρας, την καθιστά κόμβο συνάντησης, αλληλεπίδρασης, συνεργασίας και συμμετοχής. Ένας εναλλακτικός προορισμός, που συνδυάζει το ορεινό τοπίο με την μοναδική σε ομορφιά ακτογραμμή, αλλά και ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, που μπορεί να προσελκύσει τον καθένα για να τα απολαύσει και να μυηθεί  σε αυτά.

Το γεγονός αυτό, δίνει σε εμάς τη νέα γενιά ένα ακόμα ισχυρό κίνητρο για δράση. Και επειδή γνωρίζουμε καλά ότι ο πολιτισμός είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά μιας οργανωμένης, ενωμένης και ποιοτικής κοινωνίας, εστιάζουμε για μια ακόμη χρονιά στην πολιτιστική δράση, πραγματοποιώντας το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας.

Η θεματολογία του Φεστιβάλ καλύπτει μία ευρεία γκάμα εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του τόπου μας, να ενημερώσουν και να συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη, και να ψυχαγωγήσουν το κοινό με την ουσιαστική έννοια του όρου.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω μουσικών εκδηλώσεων, εκθέσεων φωτογραφίας, προβολών κινηματογράφου, θεατρικών παραστάσεων, χορευτικών εκδηλώσεων, παιδικών παραστάσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, πεζοποριών, οικολογικών δράσεων, αγροτουριστικών δραστηριοτήτων, συναντήσεων γευσιγνωσίας, φεστιβάλ διατροφικών προϊόντων, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων, σεμιναρίων κλπ

Και όλα αυτά βέβαια με όρους ποιότητας, άριστης οργάνωσης και φιλοξενίας, και σε συνάρτηση με τις αξιόλογες υποδομές και προδιαγραφές του χωριού μας που παρέχει εξαιρετικές συνθήκες διαμονής και πλήρη κάλυψη των αναγκών των φιλοξενουμένων σε όλα τα επίπεδα.

Για 4η συνεχή χρονιά, το "Pelasgia En Drasi Festival", στοχεύει να ενώσει και να διευρύνει τους ορίζοντες των νέων και όχι μόνο, της ευρύτερης περιοχής Στερεάς Ελλάδας μέσα από την δράση, τον εθελοντισμό, και την δημιουργικότητα

Το Φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση των: Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας- Πολιτιστικός σύλλογος Πελασγίας- Σύνδεσμος Πελασγιωτών Αθήνα- Πειραιά- ΑΟ Πελασγιακός.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

► 12- 13 Ιουλίου 2019 Γιορτή Παράδοσης: Εδώ ειν’ αλώνι για χορό (Αλσύλλιο Τραγάνας)

Δημήτρης Μπάσης - Παραδοσιακό Συγκρότημα "Κυρατζήδες"

► 02 Αυγούστου 2019 Θεατρική Παράσταση "Δεσποινίς ετών 39" (Αλσύλλιο Τραγάνας)

Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης

► 04 - 06 Αυγούστου Ανοιχτό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης (Αλσύλλιο Τραγάνας-  Ανοιχτό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης)

Η διοργάνωση του τουρνουά έχει ως στόχο τη διάδοση και την ανάπτυξη του αθλήματος και την προσέλκυση  συμμετεχόντων όλων των ηλικιών.

09 Αυγούστου 2019 Συναυλία "Εστουδιαντίνα" Νέας Ιωνίας (Αλσύλλιο Τραγάνας)

Μια 20μελής ορχήστρα νέων μουσικών, που ασχολείται με τη μελέτη και την προσέγγιση των μουσικών ιδιωμάτων της Ελλάδας και της Μεσογείου.

17 Αυγούστου 2019 Συναυλία Ελεονώρα Ζουγανέλη (παραλία Αγίου Γεωργίου)

"Κάπου σέχω ξαναδεί": Ένταση, πάθος, τραγούδι, χαμόγελο, συναισθηματική φόρτιση και εκτόνωση από μια φωνή που καθηλώνει και μια σκηνική δυναμική παρουσία και προσωπικότητα που εντυπωσιάζει.

Παράλληλες Δράσεις - Εκθέσεις:

03/7 - 07/08  Νύχτες θερινού σινεμά: Κάθε Τετάρτη

15 - 19/07 Έκθεση παιδικού βιβλίου

► 28/7 Ποδηλατοδρομία (Ξωκλήσι Αγίου Κωνσταντίνου)

27 - 28/07 Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά

05 - 16/08 Έκθεση αρχειακού υλικού εφημερίδας συνδέσμου Πελασγιωτών

12 - 16/8 Έκθεση εργόχειρων. Σε συνεργασία με τον οργανισμό "Βοήθεια στο Σπίτι"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση