Εκτύπωση αυτής της σελίδας

9η Γιορτή Φακής στο Βούζι Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 15:14 9η Γιορτή Φακής στο Βούζι Δομοκού

Το Βούζι Δομοκού είναι γνωστό για τις νόστιμες φακές του. Ο Σύλλογος Απανταχού Βουζιωτών διοργανώνει κάθε χρόνο την Γιορτή Φακής σε συνεργασία με τους παραγωγούς του χωριού.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις, όπως το σεμινάριο του παραδοσιακού αργαλειού, έκθεση  φωτογραφίας, εκδηλώσεις για παιδιά με ξεχωριστά τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ, ποδηλατοδρομία, παιδικές αθλοπαιδιές, ποδοσφαιρικούς αγώνες και πολλά άλλα.

Από αυτή τη μεγάλη γιορτή δε λείπουν και οι βραβεύσεις, καθώς κάθε χρόνο βραβεύονται οι επιτυχόντες μαθητές σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με καταγωγή από Βούζι.

Ομοίως δε λείπουν τα χορευτικά. Κάθε χρόνο φιλοξενούνται σύλλογοι που παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Φέτος φιλοξενούμενο χορευτικό είναι του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας.

Οι παραγωγοί φακής του χωριού εκθέτουν τα προϊόντα τους στην εισόδο της εκδήλωσης και οι επισκέπτες δοκιμάζουν τις φακές σε σούπα και σαλάτα.

Η 9η Γιορτή Φακής θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό γλέντι με τους Σταύρο Τσαλάγκα, Μίλτο Αλαφροπάτη, Φαίδρα Διαμάντη και στο κλαρίνο ο μοναδικός Γιαννης Γκοριτσας. (Ώρα έναρξης 10μμ.Τιμη εισόδου 5€).

Σημειώνουμε ότι στο Βούζι με την ευθύνη του Συλλόγου, λειτουργεί το πιο πλούσιο σε εκθέματα Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Δομοκού.