Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρητικοί Φθιώτιδας: Έλα στην παρέα μας!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 08:40 Κρητικοί Φθιώτιδας: Έλα στην παρέα μας!

Εντάξου στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κρητικών Φθιώτιδος!

Για πολλά χρόνια ο παραδοσιακός χορός θεωρούνταν κάτι το ντεμοντέ, κάτι το μπανάλ. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια η άποψη αυτή έχει αρχίσει να αλλάζει και όλο και πιο πολύς κόσμος έχει αντιληφθεί την αξία του παραδοσιακού χορού.

Γιατί λοιπόν να μάθω να χορεύω παραδοσιακούς χορούς;

Οι λόγοι είναι πολλοί και όλοι σημαντικοί!

Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα όλων μας έχουν πολλαπλασιαστεί. Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών είναι ίσως η πιο ανέξοδη ψυχοθεραπεία. Την ώρα που χορεύεις το μυαλό ξεφεύγει, ασχολείται μόνο με τα βήματα και το άκουσμα της μουσικής αποβάλλοντας όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Γιατί κρητικά;

Γιατί η Κρήτη έχει χορούς «δυνατούς», γρήγορους, με πολλές φιγούρες και αυτοσχεδιασμούς που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση. Μαθαίνεις μέσα από τον χορό να διαχειρίζεσαι την αναπνοή και την στάση του σώματος. Ο κρητικός χορός αποκτά και μια άλλη αξία: αυτή της έντονης αεροβικής άσκησης.

Γιατί στα «κρητικά» και όχι στο γυμναστήριο;

Μέσα από τον κύκλο του χορού ενδιαφέρεσαι για το σύνολο. Γίνεσαι κοινωνικός, αποκτάς φιλίες. Και το βασικότερο: χαμογελάς και διασκεδάζεις.

Γιατί στον Σύλλογο Κρητικών Φθιώτιδος;

Γιατί μαθαίνεις παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από αυτούς που ξέρουν. Μαθαίνεις την κουλτούρα, μαθαίνεις την στολή και τους συμβολισμούς της. Συμμετέχεις στις εκδηλώσεις, αντιλαμβάνεσαι το άκουσμα, την δύναμη της μαντινάδας, έρχεσαι σε επαφή με την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. Δεν μαθαίνεις απλά να μετράς βήματα. Γίνεσαι κι εσύ μέλος ενός συλλόγου με σχεδόν 40 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Και φυσικά χορεύεις πάντα υπό τους ήχους των καλύτερων μουσικών του νησιού.

Εάν σε έχουμε πείσει, εάν είσαι διατεθειμένος να ιδρώσεις την φανέλα, οι εγγραφές ξεκίνησαν. Σήκωσε το ακουστικό και ενημερώσου από τον υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο  Μαργαρίτη Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 6986300337.

Μια γεύση από τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε και να απολαύσετε στα πιο κάτω links:

https://www.youtube.com/watch?v=QCcRlptsvz4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2xeaoutKgYLdFnp0EZ8m40xiTqiHK__0d0u6ScN6nLYMd5eahObmvLU04

https://www.youtube.com/watch?v=1srgkMn7Li4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1KuJrQVFfbDaAmiwiI5TTdQuQKDF-WLrAgxYm45c2a4wOINaobN5DTnQ0

https://www.youtube.com/watch?v=CapmHymH284&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2pWzBm9E6ldrCjfUDFSSYS5NAiVWCjssDLgnXQ0DcdJOqfT8WwqYFd9WU