«Εγκλήματα Γένους Θηλυκού»: 39+1 εγκλήματα σε περιγραφή Πάνου Σόμπολου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 22:52 «Εγκλήματα Γένους Θηλυκού»: 39+1 εγκλήματα σε περιγραφή Πάνου Σόμπολου

Γυναίκες που έφθασαν σε μερικά από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα…

Στη Λαμία βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (2/12) ο «δάσκαλος» του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα».

Γυναίκες μάνες, σύζυγοι, αδελφές… 39 υποθέσεις που συγκλόνισαν την Ελληνική κοινωνία, στις οποίες το αδύναμο φύλο έδειξε τη σκοτεινή πλευρά του και έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής, φτάνοντας σε ειδεχθή εγκλήματα.

Γυναίκες συνήθως με λευκό ποινικό μητρώο, της διπλανής πόρτας, που κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες έφτασαν στο φόνο.

Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο συγγραφέας και πολύπειρος δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, αυτό το βιβλίο του, το 5ο κατά σειρά, ήταν εκείνο που τον παίδεψε περισσότερο. Κι αυτό γιατί ξεκίνησε από υποθέσεις πολύ πριν καν γεννηθεί, κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να ψάξει να βρει το αρχειακό υλικό. Όμως για να είναι δίκαιο και αντικειμενικό, δεν μπορούσε να βασιστεί μόνο στις εφημερίδες της εποχής. Επιπλέον επειδή μιλάμε για υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει προ πολλού, έπρεπε να ψάξει τις τελικές αποφάσεις και τις λεπτομέρειες που ήρθαν στην επιφάνεια κατά την πορεία της δίκης.

«Προσπάθησα να κάνω ακριβή περιγραφή και καταγραφή των πραγματικών γεγονότων ώστε τα επόμενα χρόνια να χρησιμοποιηθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος χωρίς τον φόβο της ανακρίβειας», τόνισε ο κ. Σόμπολος.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται 39 τέτοιες ιστορίες, ενώ το τελευταίο κεφάλαιο αφιερώνεται στις γυναίκες εκείνες που σαγήνευσαν τα αρσενικά θύματά τους με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Το βιβλίο προλόγισαν η δικηγόρος Κωνσταντίνα Πετ. Γώγουλου, συνεργάτης του γνωστού Λαμιώτη Ποινικολόγου Γιώργου Δούμα και η Αστυνομικός και μέλος της ΕΑΣΥΦ Ευαγγελία Ματσούκα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος των Αξιωματικών Στερεάς Γιώργος Μπράνης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Τριανταφύλλης, καθώς και ο Πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων Φθιώτιδας κ. Τριανταφύλλου (ο Πάνος Σόμπολος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας).

Τη συζήτηση διηύθυνε η δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Μαρία Τσαντζαλή.

Δείτε φωτογραφίες από τη βιβλιοπαρουσίαση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση