Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Δεύτερη ευκαιρία» για.. «Απολογίες σε α’ ενικό» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 08:38 Η «Δεύτερη ευκαιρία» για.. «Απολογίες σε α’ ενικό» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το βιβλίο των μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καταστήματος Κράτησης Δομοκού.

«Απολογίες σε α’ ενικό», είναι ο τίτλος του βιβλίου που παρουσίασαν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 οι άνθρωποι του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δομοκού (Καταστήματος Κράτησης) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Ένα βιβλίο «δημιουργικής γραφής» που συνέθεσαν οι μαθητές έγκλειστοι στις Φυλακές Δομοκού, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών του Σχολείου και εθελοντών.

Συγχρόνως στο διάδρομο του κτιρίου, οι μαθητές παρουσίασαν έργα ζωγραφικές και εικαστικές δημιουργίες τους.

Προφανώς και η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν ήταν μία ακόμη παρουσίαση βιβλίου. Η σημασία της περιγράφεται στην «ελευθερία του πνεύματος» των συγγραφέων του βιβλίου που μέσα από αυτό «δραπετεύουν» για να δημιουργήσουν το δικό τους κόσμο.

Τη σημαντικότητα της εκδήλωσης και εν γένει των δράσεων των συγκεκριμένων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμέων, που δανείστηκε και τους στίχους τους τραγουδιού «Μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά …. να πιάνω αστέρια στο βυθό», καθώς αστέρια μπορούμε να βρούμε παντού.

Χαιρετισμούς έκαναν επίσης ο Δήμαρχος Λαμιέων  Θύμιος Καραΐσκος και ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάσης Μακρυγιάννης, ο πρώην Διευθυντής του Σχολείου Δημήτρης Μπατζάκας και το μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ «apicco», Σοφία Αλαφοδήμου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Φθιώτιδας Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ Λαμιέων Γιώργος Κυροδήμος, ο Αντιδήμαρχος Πάνος Φώσκολος και πολλοί συντελεστές και φίλοι της προσπάθειας για τη δεύτερη ευκαιρία αυτών των ανθρώπων.

Στο πάνελ βρέθηκε ο Διευθυντής του 1ου ΣΔΕ Νικόλαος Μάλλιος, η εκπαιδευτικός του ΣΔΕ Ευαγγελία Τίγκα και η υπεύθυνη δημιουργικής γραφής για το θερινό σχολείο 2019, Ευαγγελία Στυλιανού.

Το συντονισμό της παρουσίασης, είχε η δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδος Λένα Παρασκευά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση: