Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα: Εγκαίνια Έκθεσης Σύγχρονης Βυζαντινής Ζωγραφικής στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 08:04 Σήμερα: Εγκαίνια Έκθεσης Σύγχρονης Βυζαντινής Ζωγραφικής στη Λαμία

 «Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών» - Ένα Ταξίδι από την Αγιογραφία στην Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική - Εγκαίνια σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 7:00΄ το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.

Η Δήμητρα Νατσκούλη "πατώντας" στην πλούσια Βυζαντινή παράδοση, ζωγραφίζει πορτρέτα και συνθέσεις, που εμπνέονται από ψυχικές καταστάσεις.

Τα έργα της δείχνουν προς μια διάσταση απλά απαλή, άχρονα άσπιλη. Αυτή η διάσταση βρίσκεται μέσα στον θεατή. Τα έργα είναι απλώς εκεί για να το καθρεφτίσουν.

Για αυτό, η Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική επιλέγεται εδώ, σαν το κατάλληλο εργαλείο, για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του ιερού που είναι αιώνια παρόν ή, του παρόντος που είναι αιώνια ιερό.

Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια εικαστική απόπειρα να διευρυνθεί η Βυζαντινή τεχνική πέρα από τις παραδοσιακές δομές της αγιογραφίας,. Παράλληλα, είναι μια βιωματική πρόταση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα εσωτερικό ταξίδι.

Το ταξίδι συνοδεύει η ομότιτλη ποιητική συλλογή που θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια της έκθεσης από τον ζωγράφο Θεόδωρο Μανωλίδη.

Την έκθεση θα τιμήσει με την παρουσία του ο συλλέκτης Στέφανος Βορρές.

Η Δήμητρα Νατσκούλη σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης & Χορού στο Goldsmiths College University of London ως υπότροφος του ΙΚΥ. Μελέτησε την Βυζαντινή ζωγραφική δίπλα στον εικονογράφο Γεώργιο Κόρδη και κατόπιν με τον εικονογράφο και street artist Φίκο. Ζωγραφίζει και διδάσκει στην Αθήνα.

«Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών»

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας  Αλ. Κοντόπουλος, αίθουσα «Αρχαία αγορά»

Εγκαίνια  19/05, 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 19/05-2/06, καθημερινά 16:00-22:00, εκτός Κυριακής.