Μαρία Κάλλας: Η μοιραία Ντίβα μέσα από τους μοιραίους ρόλους που ερμήνευσε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 08:12 Μαρία Κάλλας: Η μοιραία Ντίβα μέσα από τους μοιραίους ρόλους που ερμήνευσε

40 χρόνια από το θάνατο της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου.

«Έζησα για την τέχνη, έζησα για τον έρωτα», είχε τίτλο η μουσική εκδήλωση προς τιμή της μεγάλης Ελληνίδας Ντίβας, Μαρίας Κάλλας, για τα 40 χρόνια από το θάνατό της, που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής (8/9) στο ισόγειο της πρώην Νομαρχίας Φθιώτιδας, στη Λαμία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το μουσικό σχήμα Musica del Cuore, με τις λυρικές τραγουδίστριες Monica Minarelli (μεσόφωνο) Antonella Orefice (υψίφωνο) και τον Neville Jason Fahy στο πιάνο, απέδωσαν μοναδικά μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές άριες που κατέταξαν τη Μαρία Κάλλας ως την απόλυτη πρωταγωνίστρια της όπερας.

Οι απαιτητικοί ρόλοι της Κάλλας δεν απέχουν σημαντικά από την ζωή της. Όπως άλλωστε επισήμανε και η ηθοποιός Νταίζη Σεμπεκοπούλου για τον ρόλο των μοιραίων γυναικών με τα τραγικά αδιέξοδα που ερμήνευσε και που βρέθηκε κάποια στιγμή και η ίδια. Αποσπάσματα από τη Μήδεια και την ξεχωριστή δημιουργία του εικαστικού HOPE είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στη συναυλία.

 

Η συναυλία γεννήθηκε ως ιδέα από τον ιστορικό τέχνης, Δρ Γεώργιο Κακαβά. Η ενδυματολογική επιμέλεια ήταν του σχεδιαστή Μίλτου Μπαμπανίκου και τα κοσμήματα της εικαστικού Μαίρης Σαμόλη.

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «οι Αινιάνες» και του Ωδείου «Εν Ωδαίς».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση