Εγκαίνια 4ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 22:57 Εγκαίνια 4ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου

Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Νερόμυλοι της Φθιώτιδας».

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Απριλίου  2018 τα εγκαίνια της  4ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» που διοργάνωσε ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Πρωτοπρεσβύτερος Νεόφυτος Ραφηλίδης και η Αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Αργύρη,  οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, και πολλοί  συμπολίτες μας.

Η πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ξανθή Κουτσογιάννη,  παρουσίασε το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου το οποίο περιλαμβάνει : Παρουσιάσεις νέων βιβλίων των Μελών, έκθεση Βιβλίου των μελών του Ομίλου και του Περιοδικού «Φθιωτικός Λόγος», έκθεση Φωτογραφίας και Αρχειακού Υλικού με θέμα: «Νερόμυλοι της Φθιώτιδας». Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η 4η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου, που ξεκίνησε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου (23 Απριλίου),  έχει γίνει πλέον θεσμός και αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας, υπάρχει πάντα σε κάθε γωνιά της χώρας μας και είναι τρόπος ζωής.

Ο κ. Δημήτρης Κακάβας αναφέρθηκε  στις εμπειρίες του κατά τη φωτογράφηση των νερόμυλων και η Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Αρχείων Ν. Φθιώτιδας Σοφία Βακιρζιδέλη στα ντοκουμέντα που φανερώνουν την σημασία των νερόμυλων στην περιοχή μας.  

Ακολούθησε ομιλία της κ. Μαρίας Τζιβελέκη – Πολυμεροπούλου, επίτιμης Προέδρου του  Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λαμίας  και μέλους του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και συγγραφέων, για την έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Νερόμυλοι της Φθιώτιδας».

Τα εγκαίνια της 4ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου η οποία θα διαρκέσει έως 5 Μαΐου 2018 έκλεισαν με μικρή δεξίωση.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση