Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη Παυλόπουλου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 09:30 Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη Παυλόπουλου στη Λαμία

«Οι Θερμοπύλες και ο αιώνιος συμβολισμός τους για την εθνική ομοψυχία…»

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάστρο της Λαμίας, ξεκίνησε η ΑΕ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, την επίσημη επίσκεψή του στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου και τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη, έφτασε στον Αρχαιολογικό χώρο περίπου στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (25/8).

Για πολλή ώρα περιηγήθηκε στα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη ανασκαφικές δραστηριότητες, αλλά και στο μοναδικό «μπαλκόνι» με τη θέα στην εύφορη κοιλάδα του Σπερχειού, το Μαλιακό και φυσικά τις ιστορικές Θερμοπύλες.

Ακολούθησε μία «εξαιρετική» όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Πρόεδρος, ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας - Ευρυτανίας Έφη Καράντζαλη, πριν καταλήξουν όλοι οι επίσημοι στον Άγιο Λουκά στο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου.

Εκεί μετά το θερμό καλωσόρισμα του Δημάρχου και την προσφορά του βιβλίου με την ιστορία της πόλης, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις σημερινές «Θερμοπύλες» και στο συμβολισμό τους για την ομοψυχία του έθνους μας.

«Οι Έλληνες για όσα υπερηφανεύονται τα έκαναν ενωμένοι και για όσα ντρέπονται τα έκαναν διχασμένοι», τόνισε ο Πρόεδρος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:α

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του προέδρου στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο στο Κάστρο Λαμίας:

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες από το επίσημο γεύμα στην «Πολιτεία: του Αγίου Λουκά:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση