House of English: Το Κέντρο που άλλαξε τα δεδομένα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση της πόλης μας!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 07:02 House of English: Το Κέντρο που άλλαξε τα δεδομένα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση της πόλης μας!

Την άνοιξη του 2014 οραματιστήκαμε έναν ξεχωριστό χώρο στο κέντρο της Λαμίας με στόχο να αλλάξουμε τα δεδομένα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση της πόλης μας, απευθυνόμενοι στους μαθητές και στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Το όραμά μας έγινε πραγματικότητα τον Σεπτέμβριο του 2014 όπου μιλήσαμε πρώτοι για βιωματική εκμάθηση της γλώσσας, πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, messy play στην διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε μικρούς μαθητές, ενσωμάτωση της κουλτούρας και του πολιτισμού της διδασκόμενης γλώσσας στην ύλη, διαφοροποιημένη διδασκαλία και μαθησιακούς τύπους.

Ήμασταν επίσης οι πρώτοι στη Λαμία που χρησιμοποιήσαμε με εξαιρετικά αποτελέσματα την μοναδική ολοκληρωμένη μέθοδο διδασκαλίας Αγγλικών σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες (esf Method).

Ο πρότυπος τρόπος διδασκαλίας μας αποτέλεσε καινοτομία για την πόλη μας και άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης της περιοχής.

Το κοινό της Λαμίας αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή, μεγαλώσαμε, ανανεωθήκαμε, εξελιχτήκαμε και είμαστε έτοιμοι για μία ακόμη υπέροχη σχολική χρονιά!

  • Με διδακτική εμπειρία 15 ετών και ανώτατες σπουδές σε Ελλάδα και Αγγλία και διαρκή επιμόρφωση σε ότι νέο στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.
  • Με αποκλειστικές συνεργασίες με σχολεία σε Ελλάδα κι εξωτερικό και συναδέλφους που κάνουν τη διαφορά στον χώρο τους.
  • Με σταθερό προσωπικό καθηγητών που απαρτίζεται από νέους ειδικά καταρτισμένους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για μια διαφορετική εκπαίδευση & προσωπική επιμέλεια κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και επιπέδου από την διεύθυνση σπουδών. 
  • Σε έναν ανακαινισμένο χώρο που όμως αποπνέει την ζεστασιά του οικείου.
  • Σε ολιγομελή τμήματα 8 ατόμων μέχρι και το επίπεδο Β2, 6 ατόμων για τα επίπεδα Γ1-Γ2. 
  • Επίσημο κέντρο προετοιμασίας εξετάσεων Cambridge & LanguageCert.
  • Με μεθοδολογία που η νέα γλώσσα μαθαίνεται ολιστικά, πολυαισθητηριακά και βιωματικά, όπως η μητρική. Ο μαθητής μαθαίνει τη γλώσσα μέσα από την καθημερινότητα και όχι μόνο μέσα από βιβλία και ασκήσεις.
  • Η διδασκαλία της γραμματικής γίνεται οργανικά (μέσα από την επικοινωνία και τη διάδραση) και με επαγωγικό, δημιουργικό τρόπο (με παρουσίαση παραδειγμάτων και ανακάλυψη του κανόνα από τους μαθητές).
  • Το μάθημα γίνεται σχεδόν αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα και οι μαθητές ενθαρρύνονται να μιλούν και να χρησιμοποιούν τη γλώσσα αυτή!
  • Η διδασκαλία γίνεται με τη βοήθεια του δημιουργικού παιχνιδιού και της διάδρασης, την χρήση τεχνολογίας, των τραγουδιών, της λογοτεχνίας, του  κινηματογράφου , των ποιημάτων, την χρήση αυθεντικής γλώσσας με ξενόγλωσσο υλικό.

Πάνω από όλα με αμέριστη αγάπη για το λειτούργημα μας και υπευθυνότητα ώστε να κάθε χρόνο να εκπληρώνουμε την υπόσχεση μας για μια ξενόγλωσση εκπαίδευση που κάνει τη διαφορά.

Από 3 έως και 8 Σεπτεμβρίου 11-1 & 6:30-8:30 είμαστε ανοιχτό για εγγραφές και πληροφορίες για όλους εσάς που θέλετε την εμπειρία μιας διαφορετικής εκπαίδευσης για το παιδί σας.

Στο σχολείο μας λειτουργούν τιμήματα kindergarten (4-6 ετών πρότυπο πρόγραμμα play & learn), pre-junior, Junior, Senior, Εξετάσεων κι Ενηλίκων.

Πρότυπο ΚΞΓ House of English

Υπέυθυνοι Σπουδών:

Ελισάβετ Βέλιου

Αποφ. Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ
MA University of Bristol,UK
Μετεκπαίδευση στην Διδασκαλία Ξένης Γλώσσας σε Παιδιά Προσχολικής Και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας (ΕΚΠΑ)

Αργύρης Τζίμας

Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (ΕΑΠ)
Μετεκπαίδευση στην Διδακτική Μεθοδολογία

Πρότυπο ΚΞΓ House of English

Διέυθυνση: Kοραή 1, Λαμία
Τηλέφωνο Επικ. 22313 02256

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση