Χρυσά σκουλαρίκια: Μια αυθεντική σχέση επιβλητικής ομορφιάς!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 10:55 Χρυσά σκουλαρίκια: Μια αυθεντική σχέση επιβλητικής ομορφιάς!

Μια από τις πιο αυθεντικές αδυναμίες των γυναικών στα αξεσουάρ που επιλέγουν είναι τα χρυσά σκουλαρίκια. Μακριά, κοντά, κρίκοι, ασύμμετρα, στριφογυριστά, με ημιπολύτιμους λίθους ή μίνιμαλ, όλα τα είδη σκουλαρικιών γίνονται ανάρπαστα ανάλογα το στυλ κάθε γυναίκας.

Για να κάνουμε, όμως, κι ένα μάθημα γλωσσολογίας: από πού προέρχεται ετυμολογικά η λέξη σκουλαρίκι; Σίγουρα, όταν ακούμε τη λέξη αυτή συνειρμικά έρχεται στο μυαλό μας κάτι κρεμαστό και λαμπερό. Μάλιστα υπάρχει και το φυτό «σκουλαρικιά» με τα όμορφα κρεμαστά άνθη του!

Γυναικείο ή… ανδρικό προνόμιο;

Κι όμως, παρά τη δεδομένη ταύτιση που έχουν τα σκουλαρίκια με τη γυναικεία ομορφιά, η αλήθεια για το παρελθόν τους ανήκει εντελώς… στο άλλο φύλο! Όσο παράξενο κι αν φαίνεται για την εποχή μας, υπήρχε εποχή που τα σκουλαρίκια ήταν συνδεδεμένα αποκλειστικά με σκληρούς πολεμιστές, παρά με γυναίκες που ασχολούνται όλη μέρα με την ομορφιά τους!

Συγκεκριμένα, η εποχή αυτή ήταν κάπου στο Βυζάντιο, όταν με το λατινικό scholaris αποκαλούνταν οι φρουροί του παλατιανού τάγματος (στα ελληνικά σχολάριοι). Ήταν ένα επίλεκτο τάγμα φρουρών που το δημόσιο μισθοδοτούσε πάντοτε καλύτερα από τους άλλους στρατιώτες.

Οι σχολάριοι στις επίσημες τελετές και παρελάσεις φορούσαν στα αυτιά τους ενώτια, δηλαδή σκουλαρίκια!!! Το πιο πιθανό είναι να ήταν αρκετά εντυπωσιακά και λαμπερά γι΄αυτό και ονομάστηκαν σχολαρικά ενώτια.

Και πώς μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού μιλάμε για μια προνομιούχα τάξη σε όλα τα επίπεδα, στενά συνδεδεμένη με την αυλή, που επιδίωκε με κάθε τρόπο να επιδεικνύει την υψηλή κοινωνική της θέση!

Σταδιακά η δεύτερη λέξη παραγκωνίστηκε κι έμεινε μόνο το επίθετο σχολαρικά που έγινε σύντομα σχολαρίκιον και στην πορεία σκολαρίκιον, σκολαρίκι για να «ταξιδέψει» έως τις μέρες μας ως σκουλαρίκι! Μπορεί, λοιπόν, στην εποχή μας να θεωρείται αγαπημένο γυναικείο κόσμημα, ωστόσο στα αρχαία και βυζαντινά χρόνια το σκουλαρίκι αποτελούσε εξίσου ανδρικό αξεσουάρ!

Φυσικά και τώρα υπάρχουν πολλοί άνδρες που τα προτιμούν ως διακοσμητικό στοιχείο, σε πιο διακριτικό βαθμό όμως απ΄ότι κυκλοφορούν στα γυναικεία σχέδια.

Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι μπορεί η ανδρική πτυχή των σκουλαρικιών είναι κατά πολύ περιορισμένη σε σχέση με το παρελθόν, εν τούτοις, η ταύτιση του κοσμήματος με το εκλεκτό στυλ, την υψηλή αισθητική και το αίσθημα ανωτερότητας που προσφέρει, έχουν παραμείνει αναλλοίωτα!

Αυτά άλλωστε αποτελούν και βασικό λόγο που οι γυναίκες είναι κυριολεκτικά «κολλημένες» με ένα ωραίο ζευγάρι σκουλαρίκια (όσα κι αν έχουν ήδη στη συλλογή τους)!

Η μόδα φέρνει… μεγαλοπρέπεια στα σκουλαρίκια!

Ειδικά για τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο που έρχεται, η μόδα φέρνει στο προσκήνιο εντυπωσιακά μεγάλα σκουλαρίκια. Η ασυμμετρία στα ζεύγη σκουλαρικιών είναι ακόμα μια στυλιστική επιλογή θα κερδίσει σίγουρα τις εντυπώσεις σε κάθε σας εμφάνιση!

Αποκτήστε τα σκουλαρίκια που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο σαγηνευτική από ποτέ, επιλέγοντας το αγαπημένο σας ζευγάρι από την υπέροχη συλλογή του Kosmima24!

Μοντέρνα και κλασικά σχέδια χειροποίητα, κατασκευασμένα με λεπτομέρεια στο προσωπικό εργαστήρι του kosmima24 είναι έτοιμα να γίνουν δικά σας στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Ασημένια και χρυσά σκουλαρίκια σε διακριτικό ή σε μεγάλο μέγεθος σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για να κοσμήσουν τα αυτιά σας με κομψό τρόπο και να ολοκληρώσουν το προσωπικό σας στυλ για κάθε στιγμή της ημέρας!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση