Η Περιφερειακή Τηλεόραση είναι εδώ και... έχει μέλλον!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 09:00 Η Περιφερειακή Τηλεόραση είναι εδώ και... έχει μέλλον!

Με παρακαταθήκη το παρελθόν, σχεδιάζουν σήμερα το αύριο που  θα πρέπει να είναι θεσμικά κατοχυρωμένο...

Το μέλλον της Περιφερειακής Τηλεόρασης, με αναφορές στο χθες και το σήμερα, συζητήθηκε  στην ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Η Περιφερειακή Τηλεόραση χθες, σήμερα, αύριο. Ιστορική διαδρομή, προβλήματα και λύσεις», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου «Σαμαράς» στη Λαμία.

Εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που σχεδόν για τρεις δεκαετίες προσφέρουν ενημέρωση και μάλιστα σε θέματα που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία, συγκεντρώθηκαν στη Λαμία προκειμένου να χαράξουν τις επόμενες κινήσεις τους που θα εξασφαλίζει την ύπαρξή τους.

«Μετά από 29 σχεδόν χρόνια βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Δημητρίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), που μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, (Ο.Π.Α.Στ.Ε.) συνδιοργάνωσαν την ημερίδα. Και αυτό ήταν το ζητούμενο και καθολική απαίτηση όσων συμμετείχαν: Να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο και να μπει τάξη, με τις αδειοδοτήσεις που θα λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο το επιχειρηματικό - εμπορικό κομμάτι, αλλά και το κοινωνικό. Την αποστολή με λίγα λόγια της Περιφερειακής Τηλεόρασης στην περιφερειακή ενημέρωση και την ανάπτυξη.

Στη Λαμία για την ημερίδα βρέθηκε και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν και πρόκειται να γίνουν από την κυβέρνηση σχετικά με την Περιφερειακή Τηλεόραση.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

«Διεκδικούμε το αυτονόητο. Τα περιφερειακά κανάλια να εκπέμπουν τουλάχιστον στα όρια των διοικητικών περιφερειών και να δοθούν λύσεις στα νομικά προβλήματα εκπομπής και αδειοδότησης τους. Ο ρόλος τους για την ανάπτυξη της περιφερειακής συνείδησης και για τη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου είναι καθοριστικός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Πως θα ήταν άραγε η καθημερινότητά μας χωρίς τα ‘’τοπικά κανάλια’’; Αυτό αν αναλογιστούμε για λίγο θα αντιληφθούμε εύκολα τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η περιφερειακή τηλεόραση στην Ενημέρωση, στην τοπική Οικονομία και τελικά, στην ίδια τη Δημοκρατία», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

«Η περιφερειακή τηλεόραση η οποία ξεκίνησε από τον ρομαντισμό των πρωτοπόρων αλλά και την ίδια την ανάγκη της κοινωνίας.  Ξεκίνησε κυρίως για να καλύψει αυτές καθ' αυτές τις ανάγκες της κοινωνίας για έκφραση. Να απαντήσει στον αποκλεισμό της ενδοχώρας από το τηλεοπτικό τοπίο. Με αυτόν τον γνώμονα και θα πρέπει να συνεχίσει στο μέλλον με την συμπαράσταση όλων μας», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και Πρόεδρος του ΟΠΑΣτΕ, Ευθύμιος Καραΐσκος που ήταν και στους ομιλητές της ημερίδας.

Το «παρών» στην ημερίδα, έδωσαν επίσης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Αποστόλης Καραναστάσης, Θανάσης Μιχελής και Γιάννης Σαρακιώτης, αλλά και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Λουκάς Υπερήφανος που απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας του, να έχουν τηλεοπτικό σήμα.

Ξεχωριστή στιγμή στην ημερίδα αποτέλεσαν οι τιμητικές απονομές σε προσωπικότητες του χώρου που δεν είναι πια μαζί μας, όπως η πρώην Πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ και ιδρύτρια του WEST Channel, Βίκυ Παπαφιλίππου, ο ιδρυτής του «Αχελώος TV», Γιώργος Μπώκας, ο Ιδρυτής της TRT, Άγγελος Αντωνίου, και ο ιδρυτής του STAR Κεντρικής Ελλάδος, Βασίλης Χειμωνίδης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδος, Θώμη Παληού.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα στη Λαμία για την Περιφερειακή Τηλεόραση:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση