Φοιτητές ΤΕΙ Στερεάς: Όχι άλλη αδικία! (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 07:45 Φοιτητές ΤΕΙ Στερεάς: Όχι άλλη αδικία! (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Συμπαράσταση βρήκαν οι Μηχανικοί Πληροφορικής και οι Ηλεκτρονικοί του ΤΕΙ Στερεάς για τα τμήματά τους που καταργούνται. Φωνές για μη κατάργηση του ΤΕΙ.

Στους δρόμους της Λαμίας, βγήκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου 2018 οι φοιτητές των Τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής του υπό κατάργηση ΤΕΙ Στερεάς.

Το βασικό τους αίτημα έχει να κάνει με την άδικη αντιμετώπισή τους, από το σχέδιο Γαβρόγλου, καθώς είναι τα μοναδικά τμήματα που ουσιαστικά καταργούνται όταν την ίδια στιγμή φοιτητές άλλων τμημάτων τυγχάνουν του ευεργετήματος να συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο.

Το γεγονός ότι αύριο θα βγουν στη αγορά έχοντας ένα πτυχίο από Τμήμα που έχει καταργηθεί, χωρίς παράλληλα να έχουν εξασφαλισμένο το δικαίωμα συμμετοχής στο υπό ίδρυση Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα περιλαμβάνει Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, τους έβγαλε στο δρόμο.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Πάρκου και μέσω πορείας έφτασαν αρχικά στο νεοκλασικό της Περιφέρειας Στερεάς στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκεί συζήτησαν, για 20 περίπου λεπτά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραΐσκο που αναγνώρισε το δίκαιο των διεκδικήσεων τους και δήλωσε συμπαραστάτης στον αγώνα τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αμέσως μετά οι φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ Στερεάς ανέβηκαν στην πλατεία Καραβιού, όπου τους περίμενε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Και ο Δήμαρχος Λαμιέων αφού επανέλαβε ότι θέση του Δήμου είναι να παραμείνει το ΤΕΙ συγχρόνως με τη δημιουργία Πανεπιστημίου, υποσχέθηκε ότι θα τον βρουν συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σημειώνουμε ότι στη συγκέντρωση υπήρξαν αρκετές φωνές και για την διατήρηση του ΤΕΙ, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την πρόταση για μετεξέλιξη του Ιδρύματος σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο.

Άλλωστε όποιος γνωρίζει από τι συμπληγάδες πέρασε το συγκεκριμένο ίδρυμα, πρώτα για την ανεξαρτητοποίησή του από το ΤΕΙ της Λάρισας και στη συνέχεια με τη συγχώνευσή του με το ΤΕΙ της Χαλκίδας, δεν μπορεί να φανταστεί ότι βρέθηκε πολιτικός (και μάλιστα αριστερός και ακαδημαϊκός) για να το εξαφανίσει από τον εκπαιδευτικό χάρτη.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση