Γοργοπόταμος: Το διαχρονικό μήνυμα της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 18:12 Γοργοπόταμος: Το διαχρονικό μήνυμα της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα η 76η επέτειος από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, πρώην υπουργών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών του πρώτου και δευτέρου βαθμού, απλού κόσμου, απογόνων και μη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, εορτάσθηκε στο Γοργοπόταμο η 76η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας από αντιστασιακούς και βρετανούς σαμποτέρ.

Και φέτος στην εκδήλωση παραβρέθηκαν απόγονοι των Βρετανών σαμποτέρ που υποστήριξαν το εγχείρημα των Ελλήνων αντιστασιακών, ενώ αντί της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας στο Γοργοπόταμο βρέθηκε ο Πλοίαρχος του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου Tim Ferns..

Τους επίσημους χαιρετισμούς άνοιξε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Χρήστος Σπίρτζης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Φθιώτιδας Αποστόλης Καραναστάσης.

Όλοι τους στάθηκαν στο διαχρονικό μήνυμα του Γοργοποτάμου και στα όσα έχουμε πετύχει σε περιόδους που το εθνικό συμφέρον παραμέρισε ιδεολογικές διαφορές και μετέτρεψε το "εγώ" σε "εμείς".

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ –ΕΔΕΣ «Ναπολέων Ζέρβας», Δημήτρη Γερογιάννη.

Ακολούθησε η ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών, η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου. Δείτε φωτογραφίες:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση