Η 7η ΕΜΑΚ σε ορμητικά νερά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 16:15 Η 7η ΕΜΑΚ σε ορμητικά νερά

Ολοκληρώθηκε η «Προχωρημένη Σχολή Διάσωσης Ορμητικών Νερών και Πλημμυρικών  Καταστάσεων» διάρκειας 70 ωρών, που υλοποίησε το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας με τη συμμετοχή 10 ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας και 2 ανδρών της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων.

Το θεωρητικό μέρος έγινε στη Λαμία και η πρακτική άσκηση στα Τζουμέρκα στον Άραχθο ποταμό και στο Ζαγόρι στο Βοϊδομάτη ποταμό.

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν κατάβαση ποταμού με βάρκα rafting και αναγνώριση όλων των υδροτοπογραφικών στοιχείων που συναντάμε στο ποτάμι, εξάσκηση σε τεχνικές δάσωσης σε ποταμό με έντονη ροή, σενάριο έρευνας και δάσωσης, νυχτερινή εξάσκηση σε τεχνικές διάσωσης και διάσωση από φράγμα.

Όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό, οι παραπάνω στόχοι επιτεύχθηκαν και οι εκπαιδευόμενοι κατανόησαν πλήρως τη σημασία της ασφαλούς προετοιμασίας για την επιτυχή συμμετοχή σε μια επιχείρηση διάσωσης καθώς και τη διανομή ρόλων στα μέλη της ομάδας διάσωσης.

Οι συμμετέχοντες της σχολής παρέλαβαν από Διεθνή Οργανισμό βιβλίο με την ύλη της σχολής, καθώς και ηλεκτρονικά την πιστοποίηση τους.

Το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον εκπαιδευτή του προγράμματος Γιάννη Χολέβα, στον Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντώνη Μίχα και σε όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν.

Και συνεχίζουμε...                       

Δείτε βίντεο από την εκπαίδευση των ανδρών της ΕΜΑΚ:

Δείτε και φωτογραφίες....

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση