Σαββατοκύριακο στη Λαμία: Ομιλίες και Βιωματικά Εργαστήρια για γονείς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 08:20 Σαββατοκύριακο στη Λαμία: Ομιλίες και Βιωματικά Εργαστήρια για γονείς

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει μία δωρεάν ομιλία και ένα βιωματικό εργαστήριο, επί πληρωμή - Δείτε που και πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

Το κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Παιδοψυχιατρικής και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» αντιλαμβανόμενο τις αυξανόμενες ανάγκες για πληροφόρηση και υποστήριξη των συνανθρώπων μας ανακοινώνει τις δράσεις του για τη χρονιά 2018-2019 που θα πραγματοποιηθούν στο υποκατάστημά μας στη Λαμία, στη Βύρωνος 13, στον 2ο όροφο.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια που έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων αλλά και στην περαιτέρω υποστήριξη και εξέλιξη των ενηλίκων μέσω της καλύτερης γνωριμίας με τον εαυτό μας.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν απο την υπεύθυνη των κέντρων Κατερίνα Αρ. Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια και τη συνεργάτιδα των κέντρων Μαρία Καραταράκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από την κ.Μαρία Καραταράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.

Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε μία δωρεάν ομιλία και ένα επί πληρωμή βιωματικό εργαστήριο που και στα δύο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή: 

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 5:30-7:00 (Ομιλία δωρεάν)

«Όρια – ένα δύσκολο γονεϊκό καθήκον, με ποιους τρόπους μπορώ να οριοθετώ αποτελεσματικά το παιδί μου»:  Από τα πιο δύσκολα καθήκοντα του γονιού είναι η οριοθέτηση των παιδιών. Πολλές φορές μας δυσκολεύει, μας στενοχωρεί και μας προκαλεί σύγχυση. Ποιος είναι ο ρόλος των ορίων στην ζωή των παιδιών και με ποιο τρόπο μπορούμε να βάζουμε πιο αποτελεσματικά όρια;

«Δημιουργικοί και διδακτικοί τρόποι απασχόλησης των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους» Το να βρίσκουμε τρόπους να απασχολούμε τα παιδιά με πράγματα σχετικά με την ηλικία τους, σε αρκετούς φαίνεται δύσκολο. Πολλές φορές προσπαθούμε να κάνουμε δραστηριότητες με τα παιδιά μας χωρίς να δείχνουν ενδιαφέρον και να συμμετέχουν ευχάριστα. Θα μάθουμε ποιες δραστηριότητες είναι πιο κατάλληλες για την ηλικία τους και πως να κάνουμε ποιο ελκυστικά τα παιχνίδια μαζί τους.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 (Βιωματικό εργαστήριο 5:00 με 8:00)

«Γιατί δυσκολευόμαστε να κάνουμε καλές αλλαγές; Ο ρόλος των πεποιθήσεων στην εξέλιξη της ζωής μας»

Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουμε τόσο δύσκολα ακόμη και όταν ξέρουμε τι όφελος θα έχουμε από αυτό; Με ποιο τρόπο πραγματοποιείται η αλλαγή; Ποιος είναι ο ρόλος των πεποιθήσεων στη δυσκολία μας να βελτιωθούμε προς το καλύτερο και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να μπει στο δρόμο της αλήθειας του και να ελευθερωθεί; Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα μικρό βήμα, λέει ο Λάο Τσε. Στο εργαστήριο αυτό ας δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας για ένα τέτοιο βήμα.

Πληροφορίες:

Η κράτηση των θέσεων μπορεί να γίνεται καθημερινές 5:00' με 8:00' στα τηλέφωνα: 2231602057 και 6977717665.

Στις ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα πρέπει να γίνεται κράτηση της θέσης έως και 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Τα βιωματικά εργαστήρια είναι 3ωρα και έχουν κόστος συμμετοχής 20 ευρώ ανα άτομο. Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την καταβολή του 50% της συμμετοχής.

Και τριμηνιαία Βιωματικά Εργαστήρια

Θα λειτουργήσουν και τα παρακάτω τριμηνιαία βιωματικά εργαστήρια με συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα σταθερά και κόστος 50 ευρώ το μήνα ανά άτομο. Η ημέρα διεξαγωγής θα καθοριστεί μετά τη σύνθεση των ομάδων.

«Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης»
Το πιο συναρπαστικό ταξίδι είναι αυτό που κάνουμε για να ανακαλύψουμε και να συναντήσουμε τον αυθεντικό εαυτό μας.
Με βιωματικές ασκήσεις που θα μοιραζόμαστε μέσα στο φροντιστικό και υποστηρικτικό κλίμα της ομάδας μπορούμε πιο εύκολα να έρθουμε σε επαφή με τις ανάγκες μας και να αρχίσουμε πραγματικά να τις ακούμε και να τις εκπληρώνουμε.

«Ομάδα επικοινωνίας και έκφρασης εφήβων»
Στην ομάδα αυτή οι έφηβοι θα έχουν το «χώρο» να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας.

Θα ασχοληθούμε με θέματα όπως: σχέσεις και επικοινωνία, επίλυση συγκρούσεων, διαχείριση συναισθημάτων, διαχείριση άγχους,ενδιαφέροντα.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας και να μιλήσουμε για τα θέματα που σας απασχολούν.

 “Η ευτυχία δεν είναι κάτι ετοιμοπαράδοτο. Επέρχεται με τις πράξεις μας”
 
Δαλάι Λάμα

Περισσότερες πληροφορίες τις δράσεις μας 2018 - 2019, δείτε στο εδώ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση