Πως να βελτιώσω τα Αγγλικά μου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 09:35 Πως να βελτιώσω τα Αγγλικά μου

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΟΥ

Η εκμάθηση αγγλικών  είναι αρκετά εύκολη, όμως έχει παρατηρηθεί πως ακόμα και πτυχιούχοι του Lower δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας. Πολλές φορές η έλλειψη λεξιλογίου και τα συντακτικά λάθη είναι παραπάνω από προφανή. Αυτά είναι τα άσχημα νέα.

Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να μάθετε αγγλικά για ενήλικες αλλάζοντας μερικές καθημερινές σας συνήθειες να βελτιώσετε τα αγγλικά σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Ακούγοντας μουσική. Όταν ακούτε μουσική, μπορείτε παράλληλα να διαβάζετε τους στίχους. Σε κάθε άγνωστη λέξη αναζητήστε την μετάφραση.

Διαβάζοντας βιβλία, είναι ένας εύκολος και ευχάριστος τρόπος για να αναπτύξετε το λεξιλόγιο σας. Σε αντίθεση με την μουσική, διαβάζοντας βιβλία θα γνωρίσετε σε βάθος την γλώσσα και θα μάθετε εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι Άγγλοι στην καθημερινότητα τους.
Βλέποντας ταινίες ή ντοκιμαντέρ έχοντας αγγλικούς υπότιτλους. Είναι βασικό να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση σας από τους ελληνικούς υπότιτλους.
Διαβάζοντας ειδήσεις σε διεθνείς ιστοσελίδες. Καλό είναι εδώ αυτός ο τρόπος να έχει έναν ρυθμό είτε καθημερινό είτε εβδομαδιαίο. Είναι αρκετά εύκολο αφού χάρη στο ίντερνετ υπάρχουν εκατόνταδες πηγές για να ενημερωθείτε και παράλληλα να εξασκηθείτε.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ

Εφόσον λύσετε το πρόβλημα με το λεξιλόγιο, μπορείτε να προχωρήσετε στην βελτίωση του προφορικού λόγου στα αγγλικά.

Η αυτοπεποίθηση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε.  Τι είναι αυτό που χρειάζεται να εντάξετε στην ζωή σας ώστε να νιώσετε πιο ευχάριστα και άνετα όταν μιλάτε αγγλικά;

Να συναναστρέφεστε με άτομα που μιλούν την αγγλική γλώσσα. Ειδικά στις μέρες μας δεν υπάρχει πιο απλό πράγμα. Μπορείτε να το κάνετε με τους φίλους μας κανονίζοντας συγκεκριμένες στιγμές που θα μιλάτε μαζί τους μόνο αγγλικά. Ακόμη αυτό μπορεί να γίνει με μια απλή συζήτηση στο διαδίκτυο ή ακόμη και στις διακοπές σας.
Εξασκώντας την προφορά σας. Αυτό μπορεί να γίνει διαβάζοντας είτε ένα βιβλίο είτε μία εφημερίδα δυνατά. Το ιδανικό θα ήταν, να είναι και κάποιος μαζί μας που γνωρίζει αγγλικά να σας διορθώνει.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Στο σημείο αυτό είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν επικινδύνα. Η σωστή εκμάθηση της γραμματικής στα αγγλικά δεν μπορεί να γίνει διαβάζοντας βιβλία ή ακούγοντας μουσική.

Όπως και στην ελληνική γλώσσα, έτσι και στα αγγλικά υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να πετύχετε τον στόχο σας.

Για να το πετύχετε πρέπει να έχετε έναν δάσκαλο ο οποίος θα μπορεί να σας διορθώνει και να σας βελτιώνει συνεχώς. Από εκεί και πέρα, η σωστή εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας απαιτεί:

  • Να θέλετε να βελτιώνεστε συνεχώς.
  • Να καταλάβετε πως μπορεί να κάνετε λάθη, αλλά μέσα από τα λάθη σας γίνεστε καλύτεροι.
  • Να έχετε έναν ρυθμό στην εξάσκηση σας. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί η δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος ώστε να υπολογίσετε τον χρόνο που θα χρεαστεί να διαθέσετε την εβδομάδα. Φυσικά θα πρέπει και να το τηρήσετε!
  • Να βάλετε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους και να μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τον εαυτό μας σε κάθε μικρή σας μας νίκη μέχρι να φτάσετε στον τελικό στόχο.
  • Να επικεντρωθείτε στο επίπεδο που είστε και να μην βιαστείτε να προχωρήσετε σε κάποιο μεγαλύτερο επίπεδο.
  • Να σκέφτεστε στα αγγλικά για να μπορέσετε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας.
  • Να χρησιμοποιείτε τα αγγλικά όποτε σας δίνετε η ευκαιρία!!
Προσαρμοσμένη αναζήτηση