Φθιώτιδα: Ανοίγοντας τα πλημμυρισμένα γεφύρια (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 15:29 Φθιώτιδα: Ανοίγοντας τα πλημμυρισμένα γεφύρια (ΦΩΤΟ)

Επιχείρηση για τη σωτηρία ζώων στα χιονισμένα Βαρδούσια.

Παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, η γέφυρα του Ινάχου στο Περιβόλι που εξυπηρετεί τα χωριά Μάρμαρα, Ανατολή, Αργύρια και Κολοκυθιά.

Από την Πέμπτη συνεργεία της Περιφέρειας προσπάθησαν να ανοίξουν τα περάσματα και με την κάθοδο των υδάτων προχώρησαν σε καθαρισμό και την παρέδωσαν και πάλι στην κυκλοφορία.

Με το άνοιγμα του δρόμου συνεργεία της Περιφέρειας έφτασαν μέχρι τα χιονισμένα Μάρμαρα, συνεχίζοντας προς την κορυφή των Βαρδουσίων και ξεπερνώντας τα 1.000 μέτρα υψόμετρο προκειμένου να φτάσουν σε σημείο όπου βρισκόντουσαν περί τα 50 πρόβατα κτηνοτρόφου της περιοχής.

Τα ζώα είχαν επιζήσει της κακοκαιρίας έχοντας τροφή και νερό από το λιώσιμο του χιονιού. Το ύψος του χιονιού πάντως στα Βαρδούσια είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, ξεπερνώντας το ανθρώπινο ύψος κατά πολύ σε ορισμένα σημεία!

Το χιόνι που έλιωσε άλλωστε από τη δυνατή βροχή του τελευταίου 48ωρου ήταν αυτό που φούσκωσε ρέματα και παραποτάμους, μετατρέποντάς τους σε ορμητικούς χείμαρρους.

Κατεβαίνοντας τον Σπερχειό προβλήματα υπάρχουν μόνο στο πέρασμα του Παλιουρίου, το οποίο θα αργήσει να αποκατασταθεί. Εδώ πάντως είναι στο τελευταίο στάδιο η ολοκλήρωση της καινούριας γέφυρας

Η κυκλοφορία στις Κομποτάδες έχει αποκατασταθεί, ενώ το ίδιο αναμένεται και στο Φραντζόμυλο τις επόμενες ώρες.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις εργασίες και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Ινάχου.

(Ευχαριστούμε την πρόεδρο του χωριού Ρίτσα Τζωρτζου για τις φωτογραφίες)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση