Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ποιες αναλύσεις εδάφους χρειάζονται για τη δική σας καλλιέργεια;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 08:06 Λαμία: Ποιες αναλύσεις εδάφους χρειάζονται για τη δική σας καλλιέργεια;

Η περίοδος προετοιμασίας του χωραφιού για τη νέα καλλιεργητική περίοδο πλησιάζει και παρακάτω ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός των απαιτούμενων χημικών αναλύσεων ώστε να μη γίνεται αλόγιστη χρήση λιπασμάτων.

1) Θέλω να εγκαταστήσω μία νέα καλλιέργειαΣε αυτή την περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τις εξής παραμέτρους: pH εδάφους, αλατότητα, ολικό και ενεργό ανθρακικό ασβέστιο και μηχανική σύσταση.

2) Θέλω να κάνω βασική λίπανσηΣε αυτή την περίπτωση αρκεί η ανάλυση αζώτου, φωσφόρου και καλίου.

3) Θέλω να κάνω βασική λίπανση ελιάς. Απαιτείται η ανάλυση αζώτου, φωσφόρου, καλίου και βορίου.

4) Δεντροκαλλιέργειες εκτός ελιάς. Αν έχετε καρυδιές, φιστικιές, αμυγδαλιές, φουντουκιές και καστανιές θα πρέπει να κάνετε πλήρη ανάλυση καθώς όλα τα θρεπτικά συστατικά παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη του δέντρου που θα οδηγήσει σε υψηλές παραγωγές.

Στο Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" μπορείτε να ελέγξετε τις παρακάτω παραμέτρους:
pH, αγωγιμότητα, οργανική ουσία, ολικό και ενεργό ανθρακικό ασβέστιο, ανταλλάξιμο άζωτο, φωσφόρο (Olsen) και κάλιο, κατάταξη κατά Bouyoucos, ανταλλάξιμο ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, βόριο, αλατότητα και περιεκτικότητα σε νάτριο, υπoλογισμό δεικτών SAR, CEC, ποσοστό ανταλλάξιμου νατρίου (ESP), Mg/K, Ca/Mg, Ca/(Mg+K) και υπολογισμό διαθέσιμων μονάδων λίπανσης. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας είναι κοντά σας για να σας συμβουλέψει σχετικά με τις αναλύσεις που χρειάζεται η δική σας καλλιέργεια και την ανάλυση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων σας.

Μπορείτε να μας βρείτε:

Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου"

(Χημικό εργαστήριο αναλύσεων εδάφους, φύλλων, ελαιολάδου, μελιού, τροφίμων, νερού και ποτών)
Τυμφρηστού 181, Λαμία
Τηλ: 2231 2231 99

site: https://pasiaslab.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνος Ποιότητας: Πασιάς Ιωάννης, Διδάκτωρ Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών

Διευθυντής Εργαστηρίου: Ραπτοπούλου Καλομοίρα, MSc Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών