«Είμαι βέρα Στυλιδιώτισσα και όχι από το... Παρίσι»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 08:14 «Είμαι βέρα Στυλιδιώτισσα και όχι από το... Παρίσι»
«Χαίρομαι που το βασικό επιχείρημα κάποιων είναι ότι δεν είμαι από τη Στυλίδα, αλλά από το Παρίσι. Τους αφήνουμε στη μιζέρια τους και συνεχίζουμε, όλοι μαζί, για να φτιάξουμε ένα δήμο πρότυπο για τα παιδιά μας....», λέει μεταξύ άλλων στο LamiaReport η υποψηφία Δήμαρχος Στυλίδας.
 
Η Βιργινία Στεργίου, ανοίγει τα χαρτιά της στο LamiaReport απαντώντας για το πως βλέπει τους "αντιπάλους" της, αλλά και εκείνους που λένε ότι ήρθε από το Παρίσι για να διεκδικήσει το Δήμο Στυλίδας.
 
Συνέντευξη:
 
LR: Τελικά τι είσαι Παριζιάνα ή Στυλιδιώτισσα;
ΑΠ: Εντάξει έχει πλάκα, αλλά και στην πλάκα υπάρχουν όρια. Το έχω ακούσει κι εγώ ότι το λένε κάποιοι. Χαίρομαι που το βασικό επιχείρημά τους είναι ότι δεν είμαι από τη Στυλίδα, αλλά από το Παρίσι. Βέβαια όταν το ακούει ο άλλος στο καφενείο του χωριού, που δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν αποκλείεται να το πιστέψει. Και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Ευτυχώς οι περισσότεροι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι είμαι βέρα Στυλιδιώτισσα. Το πατρικό μου, στο οποίο διαμένω, είναι στην καρδιά της Στυλίδας. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα και μάλιστα τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα, μετά τις σπουδές μου ως μαθηματικός, ήταν στην Πελασγία. Το Παρίσι μας προέκυψε όταν ο σύζυγός μου, που ήταν ιπτάμενος στην Π.Α., πήγε ως Αεροπορικός Ακόλουθος στην Γαλλία μετακομίσαμε οικογενειακά για κάποιο χρονικό διάστημα στο Παρίσι, όπου εγώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκα στον Διεθνή Οργανισμό της Unesco. Ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου, διότι διεύρυνα πολύ τους ορίζοντές μου με γνώσεις και γνωριμίες που θα τις χρειαστώ και τώρα για να πάμε μπροστά το Δήμο μας. Θέλω να ξέρετε ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να βρεθεί σήμερα στη δεξίωση της Γαλλικής Πρεσβείας, γιατί θα είμαι καλεσμένη. Όμως την επόμενη ημέρα μπορεί να είμαι στο καφενείο να συζητάω με τους συγχωριανούς μου τα προβλήματα του τόπου. Είμαι από εκείνες τις γυναίκες που και τώρα πάνε στο χωράφι για να μαζέψουν ελιές, όπως έκανα και μικρή με τους γονείς μου. Η δουλειά και δραστηριότητα είναι στο DNA μου. Είμαι εδώ λοιπόν στην Στυλίδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Τον τόπο που αγαπάμε και πονάμε όλοι μας και δουλεύουμε σκληρά. Αυτούς που λένε για Παριζιάνες και άλλα αστεία, τους αφήνουμε στη μιζέρια τους και συνεχίζουμε, όλοι μαζί, για να φτιάξουμε ένα δήμο πρότυπο για τα παιδιά μας.
 
 
LR : Για τους αντιπάλους σας τι έχετε να πείτε;
ΑΠ : Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν συνυποψήφιοι οι οποίοι διεκδικούν, όπως κι εγώ, την ψήφο των δημοτών για να προσφέρουν στον τόπο τους. Είναι συνοδοιπόροι σε έναν όμορφο πολιτισμένο αγώνα με κοινό παρανομαστή και έναν κοινό στόχο. Να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και την Ανατολική Φθιώτιδα γενικότερα. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Αντίθετα ευελπιστώ ότι θα συνεργαστούμε άψογα από τη θέση που ο καθένας μας θα βρεθεί μετά τις εκλογές. Τόσο οι κυρίες που είναι υποψήφιες για το Δήμο, η κ. Βεντούρη και η κ Καρκάνη, όσο και ο κ. Αποστόλου, είναι μορφωμένοι και αξιόλογοι άνθρωποι. Εύχομαι τα καλύτερα γι αυτούς και για όποιον άλλον συνοδοιπόρο προκύψει στο επόμενο χρονικό διάστημα.
 
LR : Λίγο ρομαντική σας βρίσκω. Ξέρουμε ότι στις τοπικές κοινωνίες οι κόντρες είναι πιο έντονες.
ΑΠ : Κάνετε λάθος. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κατηγορήσει ο ένας τον άλλον και υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός, που πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές. Άλλωστε εμείς οι επικεφαλής πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα και το ίδιο πρέπει να ζητάμε να εφαρμόζουν οι συνεργάτες μας και τα μέλη των ψηφοδελτίων. Αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν ξεφύγει από τις αρχές μας, καλό θα είναι να τα εντοπίσουμε και να τα φέρουμε εντός των πλαισίων που εμείς έχουμε οριοθετήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο αγαπημένοι και ενωμένοι σαν μια γροθιά θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας.
 

LR : Εσύ τι εισπράττεις από τον κόσμο για την υποψηφιότητά σου;
ΑΠ: Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι συμπολίτες μου αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο το συνδυασμό μας, «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα». Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό. Και μόνο το ότι οι περισσότεροι με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα, αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Συζητάω μαζί τους στα καφενεία, στα μαγαζιά, στο πεζοδρόμιο, παντού. Εξάλλου μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες. Οι κάτοικοι της Στυλίδας και της ευρύτερης περιοχής έχουν καταλάβει πλέον ότι η προσπάθειά μας είναι καθαρή, ενωτική και έχει προοπτική. Ξέρουν ότι δεν θα ακούσουν από εμάς υπερβολικές υποσχέσεις και μεγαλοστομίες. Εμείς, αναλαμβάνοντας τις τύχες του Δήμου, θα προσπαθήσουμε σεμνά και ταπεινά να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Μπορεί να γίνει άμεσα και χωρίς κόστος. Αρκεί να το δουλέψουμε συντονισμένα και να συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια. Υπάρχει σχέδιο γι αυτό, όπως και για πολλά άλλα. Παράλληλα δουλεύουμε κάποια πολύ δυνατά projects για την αναβάθμιση και την προβολή της Ανατολικής Φθιώτιδας και θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και τους συνεργάτες που εργάζονται πάνω σε αυτά και μάλιστα εθελοντικά. Να το τονίσουμε αυτό. Χαίρομαι που υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έχω τέτοιους συνεργάτες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και με την ευκαιρία που μου δίνεται θέλω να καλέσω και όποιον άλλον θέλει να προσφέρει, να έρθει σε επαφή μαζί μας για να τον εντάξουμε στην ομάδα μας. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις. Όπως έχω ξαναπεί η «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» χωρά τις ιδέες, τις αγωνίες, τη δημιουργικότητα και τα όνειρα όλων μας. Είναι το νέο «σπίτι» κάθε δημότη και όσων πιστεύουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να δούμε τον τόπο μας να αλλάζει προς το καλύτερο
 
 
Ελάτε μαζί μας στο Facebook: Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση