ΕΛ.ΑΣ. «Έτσι λήστεψαν τον εργολάβο στη Λαμία»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 08:52 ΕΛ.ΑΣ. «Έτσι λήστεψαν τον εργολάβο στη Λαμία»

Για αδίστακτους ληστές με «ιδιαίτερη βίαιη συμπεριφορά» έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδα, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας.

Την παρουσίαση της υπόθεσης με την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών σε περιοχές της Λαμίας και της Αττικής, έκαναν σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λαμίας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ταξίαρχος Μιχαήλ Τσάτσης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμος Β’ Σταύρος Κουτουλογένης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις ληστείες, η μια σε βάρος γνωστού Λαμιώτη εργολάβου και οι άλλες δυο στην Αττική, ενώ η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας συνεχίζεται για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και άλλες ληστείες, που διέπρατταν μαζί και με άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας τα οποία αναζητούνται. 

Όπως θα ακούσετε και στη συνέχεια, τα μέλη της συμμορίας παρακολουθούσαν τα θύματά τους ακόμη και με GPS, που τοποθετούσαν στα αυτοκίνητά τους για να τα παρακολουθούν.

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτρης Σιόλος, ο οποίος πήρε τα εύσημα, όπως και οι συνάδελφοί του στην Ασφάλεια Λαμίας για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε ο ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας.

Για την εξειδικευμένη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής ομάδας μίλησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ταξίαρχος Μιχάλης Τσάτσης.

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικότερα στην υπόθεση, στην επιχείρηση εξάρθρωσης της σπείρας και στα όσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας, αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμος Β’ Σταύρος Κουτουλογένης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων, καθώς επίσης σε επιχείρηση που διατηρεί ένας εξ αυτών, αλλά και σε χώρο που εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • (5) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα αεροβόλο,
  • (71) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
  • (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,
  • (3) κλεμμένες μοτοσικλέτες, μεγάλου κυβισμού, εκ των οποίων οι δύο έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,
  • (4) φορητοί ασύρματοι και κάμερα καταγραφής κινήσεων,
  • τμήμα αγαλματιδίου αρχαίας εποχής, το οποίο θα σταλεί για εκτίμηση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, 
  • πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,
  • πληθώρα κινητών τηλεφώνων,
  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και
  • κουκούλες τύπου full face.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Υπέφερε στα χέρια των ληστών ο εργολάβος - Γιατί τον ψέκασαν με υγρό καθαρισμού

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση