Η 27χρονη Λαμιώτισσα που θέλει να κάνει την Αθήνα πιο ανθρώπινη πόλη!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 08:01 Η 27χρονη Λαμιώτισσα που θέλει να κάνει την Αθήνα πιο ανθρώπινη πόλη!

«Η θετική μου σκέψη και το αμαξίδιο δεν με καθήλωσαν ποτέ. Με έχουν καθηλώσει όμως η κοινωνία και οι ανύπαρκτες υποδομές για ΑΜΕΑ. Αρκετές φορές έχω βρεθεί αντιμέτωπη με ράμπες κατειλημμένες από αυτοκίνητα, στενά πεζοδρόμια, ξηλωμένα πλακάκια και λακκούβες, δημόσιες υπηρεσίες μη προσβάσιμες. Θέλω η Αθήνα να γίνει μια πόλη πιο ανθρώπινη και ασφαλής, προσβάσιμη σε όλους, με σωστές υποδομές και συγκοινωνίες. Μια πόλη καθαρή και πράσινη...»

Είναι η Καλλιτέχνις Δήμητρα Κοντοβά από τη Λαμία, που χρόνια τώρα δραστηριοποιείται στην Αθήνα έχοντας κάνει σπουδαία πράγματα, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα «Δεν τα παρατάμε ποτέ». 

Η Δήμητρα σπουδάζει, σχεδιάζει, χορεύει, τρέχει σε μαραθώνιο και κάνει ένα σωρό αλλά πράγματα. Επειδή όμως είναι μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και έμπνευσης έχει ακόμα πολλά να κάνει και να προσφέρει.

Η δύναμη ψυχής και η δοτικότητά της ήταν αυτά που την οδήγησαν για να πει το «ΝΑΙ» στον Κώστα Μπακογιάννη για να συμμετέχει ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της 27χρονης Δήμητρας Κοντοβά:

Συνέντευξη

Η Δήμητρα μίλησε στο LamiaReport για την απόφασή της να κατέβει υποψήφια στην Αθήνα με τον Κώστα Μπακογιάννη...

LR: Τι σκέφτηκες όταν σου έγινε η πρόταση για να μπεις στην ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη;

Εκτιμώντας το έργο του Κώστα Μπακογιάννη ως Δήμαρχο Καρπενησίου και Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος αλλά και τον ίδιο ως άνθρωπο αποφάσισα να απαντήσω θετικά και να ενταχθώ στην ομάδα του. Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα ανθρώπων με φρέσκες ιδέες και όρεξη στην οποία έχω πίστη πως θα βελτιώσουμε την Αθήνα.

LR: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις με αυτή την κίνηση... να εμπλακείς δηλαδή με τα κοινά;

Έχω μάθει να προσαρμόζομαι αλλά όχι να επαναπαύομαι. Δεν θέλω να μένω αμέτοχη, θέλω τη στήριξή σας, την εμπιστοσύνη σας και την βοήθεια σας να παλέψω γιατί έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που το κάνω καθημερινά μέχρι τώρα. Η αυτοδιοίκηση είναι προσφορά και εθελοντισμός. Θέλω να προσφέρω στην κοινωνία και να γίνω ο άνθρωπος που χρειαζόμουν κι εγώ όταν ήμουν μικρή.

(Φωτογραφία από παράσταση χορού με την Βενετία Λασκαρίδη, χορεύτρια και ιδιοκτήτρια της σχολής χορού let's dance)

LR: Τι θα έκανες για την Αθήνα, αν εκλεγόσουν;

Ήρθα στην Αθήνα για σπουδές και έκτοτε ζω και δραστηριοποιούμαι στο κέντρο της αντιμετωπίζοντας καθημερινά προβλήματα και προκλήσεις όντας χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου. Η θετική μου σκέψη και το αμαξίδιο δεν με καθήλωσαν ποτέ. Με έχουν καθηλώσει όμως η κοινωνία και οι ανύπαρκτες υποδομές για ΑΜΕΑ. Αρκετές φορές έχω βρεθεί αντιμέτωπη με ράμπες κατειλημμένες από αυτοκίνητα, στενά πεζοδρόμια, ξηλωμένα πλακάκια και λακκούβες, δημόσιες υπηρεσίες μη προσβάσιμες. Θέλω η Αθήνα να γίνει μια πόλη πιο ανθρώπινη και ασφαλής, προσβάσιμη σε όλους, με σωστές υποδομές και συγκοινωνίες. Μια πόλη καθαρή και πράσινη. Μια πόλη στην οποία γονείς με καροτσάκι, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, θα κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι και θα απολαμβάνουν τις ομορφιές της. Θέλω να βλέπω τους συμπολίτες μου χαμογελαστούς. 

LR: Δουλεύεις, χορεύεις, τρέχεις, είσαι άνθρωπος της προσφοράς και πολλά αλλά!!! Τελικά ποιο είναι το μυστικό; Από που αντλείς δύναμη; Τι έχεις να πεις σε κεινους που έχουν παραιτηθεί από τη ζωή;

Αντλώ δύναμη από την οικογένεια μου, τους φίλους μου αλλά και όλους τους ανθρώπους που χαμογελούν. Προτιμώ να βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Αρκετές φορές έχω στεναχωρεθεί και νευριάσει για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζω χωρίς να φταίω εγώ για αυτές αλλά δεν το έβαλα κάτω. Πείσμωσα και αποφάσισα μέσα από πράγματα που αγαπώ όπως τον χορό, να αφυπνίσω τον κόσμο γύρω μου. Η ζωή είναι όμορφη, κανείς δεν πρέπει να παραιτείται.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Δήμητρα Κοντοβά γεννήθηκε στη Λαμία το 1991. Σε νεαρή ηλικία ύστερα από τροχαίο ατύχημα απέκτησε κινητική αναπηρία.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Αθήνα στο τμήμα “Μάρκετινγκ και Επικοινωνία” του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει σπουδάζοντας στην ΑΚΤΟ στο τμήμα "Σχέδιο μόδας και Styling”.

Ασχολείται με τον σύγχρονο χορό παρακολουθώντας μαθήματα και συνδημιουργώντας χορογραφίες.

Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος πωλήσεων. Είναι βοηθός εισηγητή σε σεμινάρια χορού, για άτομα με αναπηρία και χωρίς, σε συνεργασία με το KYMA Project.

Είναι μέλος της ομάδας “Ίπτάμενες Χήνες”, στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι από την Ελλάδα, το Βέλγιο και τον Καναδά με στόχο μέσα από τις δράσεις τους να εμπνέουν τους συνανθρώπους τους να ξεπερνούν τα όριά τους. 

Παράλληλα συμμετέχει εθελοντικά ως ομιλήτρια στα "Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία" του Σ.Κ.Ε.Π.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση