Πως η καινοτομία φέρνει την επιτυχία στον Αγροτικό Τομέα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 08:04 Πως η καινοτομία φέρνει την επιτυχία στον Αγροτικό Τομέα

Ανοιχτή Πρόσκληση προς όλους απευθύνει ο Φιλοσοφικός Πολιτιστικός & Επιστημονικός Όμιλος «300», στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή, 29/03/2019, με θέμα την Αγροτική Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία.

Στη σημαντική διαδραστική εκδήλωση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες σχετικά με την Αγροτική Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, να ακούσει επιτυχημένα παραδείγματα της περιοχής και του κόσμου και να έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες, παραγωγούς, αλλά και καθηγητές εξειδικευμένους πάνω στα Αγροτικά θέματα.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν Εκπρόσωποι του Πρότυπου Συνεταιρισμού «Stevia Hellas», αλλά και εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Εμβέλειας «Rutgers University», από το New Jersey της Αμερικής.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα δοθεί έμφαση στην ανταλλαγή απόψεων με το κοινό, σχετικά με τα θέματα:

  • Επιστήμη και παραγωγή πρωτογενούς κλάδου
  • Επιχειρηματικότητα και Αγροτικός Τομέας
  • Καινοτομία και Επιτυχία
  • Εξωστρέφεια και Πωλήσεις

Στόχος της εκδήλωσης είναι να μεταδοθεί σημαντική γνώση, να γίνει ανταλλαγή απόψεων , να μεταλαμπευθούν επιστημονικές μέθοδοι από τους Κορυφαίους του χώρου, καθώς και να υπάρξει δυνατότητα δικτύωσης μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Στο τέλος της ομιλίας θα γίνει απονομή του βραβείου «Θερμοπύλες» στο Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «300» Δρ. Ιακωβή, για την δράση του στην περιοχή της Φθιώτιδας, τις καινοτόμες γεωργικές πρακτικές που ακολουθεί και την συνεχόμενη ανάπτυξη του.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Rutgers University
Το «Rutgers University» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στο πεδίο της αγροτικής επιστήμης. Στο δυναμικό του ανήκουν τα κορυφαία μυαλά του Αγροτικού Τομέα, αλλά υποστηρίζονται τεχνολογικά οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής τροφίμων.
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.
Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Stevia Hellas Coop
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς, με έδρα τη Λαμία Φθιώτιδας, αποτελεί Πρότυπο Συνεταιρισμό καλλιέργειας και τυποποίησης προϊόντων με στέβια. O Stevia Hellas, όντας ο μοναδικός παραγωγός στέβιας σε μεγάλη κλίμακα σε όλη την Ευρώπη, ιδρύθηκε το 2012 ενώ απαρτίζεται από 47 παραγωγούς και μια 10μελή ομάδα διοίκησης. Ο Συνεταιρισμός, έχει επενδύσει στο να παράγει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, ειδικά στο να καλύψουν τις ανάγκες οποιασδήποτε αγοράς.
Ο Stevia Hellas, αποτελεί Συνεταιριστικό Πρότυπο κι έχει πολλές φορές θεωρηθεί καινοτόμο μοντέλο παραγωγής & διοίκησης, έχοντας υπάρξει showcase σε συνέδρια όπως το ERC 2017, το SuperMarket Forum αλλά και έχει δεχθεί επίσκεψη από τον Αμερικάνο Πρέσβη στην Ελλάδα. Τέλος, ο Συνεταιρισμός εκπαιδεύει συνεχώς τα μέλη του σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης Αγροτικών Περιοχών, μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων RurInno & RurAction που συμμετέχει, αλλά και τους νέους παραγωγούς του μέσω του Προγράμματος «Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά», του Rutgers University. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com