Εύη Κυμπή: «Έτσι ονειρεύομαι την πόλη μας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 08:14 Εύη Κυμπή: «Έτσι ονειρεύομαι την πόλη μας»

"Επιθυμώ μια πόλη που όλοι θα κινούμαστε περήφανοι και με ασφάλεια..."

Από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και επισκέπτες καθημερινά στο κέντρο της Λαμίας, είναι το πάρκινγκ.

Σκεφτείτε όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνο για το που θα βάλουν το αυτοκίνητό τους, αλλά και για το πως θα μετακινηθούν οι ίδιοι σε αυτή την πόλη και μάλιστα όλες τις ημέρες της εβδομάδας ανεξαρτήτου Κυριακής και αργίας!.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι η Ευαγγελία (Εύη) Κυμπή, υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θύμιου Καραΐσκου, «Λαμία – Περήφανη Πόλη».

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της υποψηφιότητάς της:

Ως άτομο με κινητικές δυσκολίες, η Εύη αποφάσισε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και ότι είναι και δική της υποχρέωση να προσπαθήσει να κάνει κάτι για αυτή την πόλη.

«Είναι χρέος του κάθε πολίτη να είναι ενεργός & όχι αδρανής, για το καλό του τόπου», μου λέει απαντώντας στο ερώτημα γιατί κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. «Μου έγινε πρόταση για πρώτη φορά από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ευθύμιο Καραΐσκο. Η απόφασή μου πάρθηκε με αίσθημα ευθύνης μετά από πολύ ώριμη σκέψη», με διαβεβαιώνει σχετικά με την εμπλοκή της στα εκλογικά.

Τα παραπάνω θα επιβεβαιωνόντουσαν στην πράξη, όταν θα ξεκινούσαμε μαζί μια βόλτα στην πρωινή Λαμία. Είχαμε δώσει ραντεβού στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Λεωνίδου και από κει θα πηγαίναμε μαζί στην πλατεία προκειμένου να συζητήσουμε για την υποψηφιότητά της.

Από το κατέβασμα όμως στο πεζοδρόμιο της Λεωνίδου άρχισαν τα προβλήματα. Στην πρώτη διάβαση πεζών μου εξήγησε ότι δεν μπορεί να περάσει απέναντι, καθώς στο τελείωμα του πεζοδρομίου στη συμβολή με την οδό Χαντζοπούλου ξέχασαν να φτιάξουν διάβαση και φυσικά ράμπα.

«Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσω είναι από τη διάβαση μπροστά στην πρώην Πειραιώς για να μπορέσω να περάσω απέναντι στα Δικαστήρια», μου εξηγεί και γω την ακολουθώ.

Όμως κι εκεί τα προβλήματα είναι άλλα. Παρκαρισμένα μηχανάκια, κόσμος που αδιαφορεί αν δε χωράς να περάσεις, μέχρι να φτάσουμε και εδώ στο τελείωμα του νεοκλασικού κτιρίου με την Εύη να μου εξηγεί ότι κι εκεί δεν υπάρχει «διέξοδος» για να συνεχίσουμε ευθεία.

Η λύση, να περάσουμε απέναντι και αφού διασχίσουμε κάθετα την οδό Αγίου Νικολάου να προχωρήσουμε για πλατεία Πάρκου. Σε αυτό το σημείο λες και οι συμπολίτες μας ήταν συνεννοημένοι για να μου  επιβεβαιώσουν μέχρι τελείας, όσα μου έλεγε νωρίτερα η Εύη.

Ένας «ευσυνείδητος» οδηγός ήρθε να παρκάρει μπροστά στη διάβαση πεζών της Αγίου Νικολάου και χρειάστηκε να τον παρακαλέσω να φύγει.

Όμως ακόμη και έτσι η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Το «σκαλάκι» στο τέλος της διάβασης είναι αξεπέραστο για το καροτσάκι της Εύης.

«Για να ανεβώ εδώ χρειάζομαι βοήθεια. Υπάρχουν και αλλού τέτοια σκαλάκια, ίσως λίγο μικρότερα, που όμως όταν βρέχει είναι αδύνατο να τα ανεβώ», με ενημερώνει, ενώ σηκώνω τις μπροστινές ρόδες του αμαξιδίου της.

Δεν έχουμε κάνει ούτε 300 μέτρα και εγώ είχα αρχίσει ήδη να «φορτώνω». Αντίθετα η Εύη μου χαμογελούσε καταλαβαίνοντας ότι αντιμετώπιζα πρώτη φορά τέτοιες δυσκολίες. «Προσπαθώ και έχω μάθει να αντιμετωπίζω αυτά που βλέπεις με υπομονή. Και γω νευριάζω με τη συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας, αλλά προσπαθώ πάντα να είμαι ευγενική. Σκέψου ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γονείς με τα καροτσάκια, οι ηλικιωμένοι, ακόμη κι όσοι κουβαλάνε καροτσάκια για τα ψώνια».

Μάλιστα όπως μου εξηγεί συνήθως αναγκάζεται να κυκλοφορεί μέσα στο δρόμο εκτεθειμένη στην κυκλοφορία, καθώς δεν είναι πάντα… τυχερή στις διαβάσεις. «Το πιο εύκολο για όλους θα ήταν να καθίσω σπίτι μου. Εγώ προτιμώ να είμαι ενεργό μέλος της κοινωνίας. Γι' αυτό λοιπόν νιώθω ότι ήρθε η στιγμή να συμβάλλω και να προσπαθήσω για το καλύτερο σε όλα αυτά που βάζουν STOP στην καθημερινότητά μας».

Η Εύη είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας μας και πρόθυμη να βοηθήσει σε κάθε εθελοντική δράση:

• Στην ομάδα της ΕΕΕΠΦ Λαμίας (ΚΑΡΠΑ)

• Στο «Lamia Night Run»

• Στη διοργανωτική ομάδα του «Festival Έμπνευσις» και «Raches 4Life 2017»

• Μέλος του Συλλόγου «Δράσεις Ζωής».

Κάπως έτσι με την κουβέντα φτάσαμε και στην πλατεία Πάρκου, στην αρχή της Ρήγα Φεραίου, όπου εκεί μας έδειξε ένα ακόμη θέμα με το πρόχειρο τσιμέντο που έπεσε για να αντιμετωπιστεί το σκαλάκι στην αρχή της οδού. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έφτιαξαν πρόσβαση μόνο στο μισό. Βλέπετε ένα μηχανάκι πιάνει σχεδόν ολόκληρη την πρόσβαση. Αν υπήρχε δεύτερο και τρίτο, ένα αυτοκίνητο; Θεωρώ ότι αντιμετωπίσθηκε πρόχειρα, χωρίς να γνωρίζουν ή να ενδιαφέρονται πραγματικά για τα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν, όταν γινόταν η πεζοδρόμηση, τα κράσπεδα να είναι στο ύψος της ασφάλτου και όχι να γίνονται επεμβάσεις αντιαισθητικές μετά».

Η Εύη δε δέχεται ότι είναι πιο δυνατή σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπολίτες της, ακόμη και όταν επιμένω ότι είναι μαχήτρια και παράδειγμα θέλησης για όλους μας, αρκείται να μου επαναλάβει: «Όλες αυτές οι δυσκολίες και οι προβληματισμοί με κάνουν να οραματίζομαι και να ΕΠΙΘΥΜΩ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ, ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ…».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση