Λαμία: Η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην καθημερινότητα των ΑμεΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 08:32 Λαμία: Η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην καθημερινότητα των ΑμεΑ - ΒΙΝΤΕΟ

«Έχουμε νικήσει πραγματικά και δεν το ξέρουμε...», είπε ο Αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Χουσιανίτης, που συγκλόνισε με την ομιλία του, αφού αν και βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από ατύχημα, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία, εμπνέοντας του συναδέλφους του, που παίρνουν δύναμη από εκείνον - Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Αρχιφύλακα και συνεργάτη του ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας.

Μια εξαιρετική ημερίδα, με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Λαμίας, διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία», στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Η ομιλία του Αρχιφύλακα Κωνσταντίνου Χουσιανίτη από τη Φθιώτιδα συγκλόνισε πραγματικά και θα έχετε την ευκαιρία σε επόμενη ανάρτηση να την ακούσετε ολόκληρη. «Έχουμε νικήσει πραγματικά και δεν το ξέρουμε...Δεν υπάρχουν εμπόδια και αδιέξοδα....», λέει ο Αρχιφύλακας που συνεχίζει να εργάζεται καθημερινά, αν και είναι ΑμεΑ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία, Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Παναγιώτης Μαρκοστάμος που σε λίγες γραμμές περιέγραψε τη σκληρή καθημερινότητα ενός ατόμου ΑμεΑ, την οποία μπορούν να διευκολύνουν οι Έλληνες αστυνομικοί.

Η συνέχεια ανήκε στους βασικούς ομιλητές της ημερίδας, Ανδρέα Κυρίτση, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, Βασίλειο Μπακόλα, ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Μαρία Κορώνη, ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, και στον Αρχιφύλακα Κωνσταντίνο Χουσιανίτη, η ιστορία του οποίου δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Για τη σημαντική αυτή αποστολή των ανθρώπων όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, όπως και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

«Στόχος μας είναι να περάσουμε το μήνυμα στους μαθητές ότι πρέπει να είναι δίπλα στα άτομα με αναπηρία και να τα στηρίζουν με κάθε τρόπο, ώστε να τους κάνουμε να αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να απολαμβάνουν μαζί μας αυτά που δικαιούνται...», είπε ο ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας.

Δείτε το βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα των ομιλητών.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα της ΓΕΠΑΔ Στερεάς που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από όλους τους εκπροσώπους των φορέων που παραβρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας

   

  

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση