Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΤΕΕ ο Νίκος Σταυρογιάννης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 15:42 Στο ΤΕΕ ο Νίκος Σταυρογιάννης

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πρόταση Ευθύνης» επισκέφθηκαν το ΤΕΕ Τμήμα Ανατολικής Στερεάς

Στο Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας βρέθηκε σήμερα ο συνδυασμός «Πρόταση Ευθύνης». Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΣ και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του. Και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία που έχει η συνεχής συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου και του τεχνικού δυναμικού του τόπου μας για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στις υποδομές, στην κυκλοφορία, στο περιβάλλον, στην ενέργεια.

Είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν εκ νέου στα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν την επόμενη τετραετία τόσο στο κέντρο της Λαμίας όσο και περιφερειακά, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου για τις τρέχουσες εξελίξεις. Το ΤΕΕ/ΤΑΣ ήταν ένας από τους πολλούς φορείς που συμμετείχαν στη διαβούλευση του 2018 όπου, ο Δήμος Λαμιέων μαζί με τα Νομικά του Πρόσωπα και φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής,συνδιαμόρφωσαν τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο που έχει καταρτιστεί ποτέ στη Λαμία.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος  χώρος στην πόλη της Λαμίας, αλλά και στη σχέση των δημοτών με τους κοινόχρηστους χώρους και πώς αυτή μπορεί να αναβαθμιστεί τόσο μέσω τεχνικών έργων όσο μέσω πρωτοβουλιώνευαισθητοποίησης σε θέματα κινητικότητας, πρόσβασης ΑΜΕΑ, χρήσης έξυπνων εφαρμογών στα οποία το ΤΕΕ μπορεί να συμμετέχει ενεργά.

Ακόμα, τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας με το ΤΕΕ με υπογραφή σχετικού μνημονίου, για την πραγματοποίηση αρχικά ελέγχου στατικής επάρκειας όλων των δημοτικών κτιρίων με προτεραιότητα στα σχολεία και σε δεύτερο χρόνο, κατάρτισηπλάνου ενίσχυσης και αποκατάστασης σε όποια κτίσματα απαιτηθεί. Τέλος, πρότεινε τη σύμπραξη του Δήμου το ΤΕΕ/ΤΑΣ για την αποκατάσταση του χώρου της ΠΕΛ ώστε αυτός να καταστεί το συντομότερο δυνατό πλήρως αξιοποιήσιμος από το νεοσύστατο φορέα με επικεφαλής το Δήμο Λαμιέων. Στις σχετικές δηλώσεις του αναφέρει:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα έναν πολύ σημαντικό φορέα, το Τμήμα Ανατολικής Στερεάς του ΤΕΕόπου χτυπάει η καρδιά των μηχανικών μας. Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε εποικοδομητικά αυτά τα 5 χρόνια της παρούσας Δημοτικής Αρχής σε διάφορους τομείς και ελπίζουμε να εμβαθύνουμεακόμα περισσότερο αυτή τη συνεργασία, προς όφελος όλων.Μετά την περσινή διαβούλευση για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης στην οποία το Τεχνικό Επιμελητήριο συμμετείχε ενεργά, παραμένουμε σε άμεση επικοινωνία για μια σειρά ζητημάτων όπως ο έλεγχος στατικής επάρκειας και δομικής ακεραιότητας των δημοτικών κτιρίων δίνοντας προτεραιότητα στα σχολικά κτίρια, η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου μέσα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί αλλά και μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για ορθότερη χρήση του δημόσιου χώρου. Ακόμα, ζητήσαμε την τεχνική τους συμβολή στην αποκατάσταση των χώρων της ΠΕΛ ώστε αυτοί να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και με το βέλτιστο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Επιμένουμε στην προτεραιότητα της διευθέτησης  των προβλημάτων του δημόσιου χώρου που αντιμετωπίζει η Λαμία. Αποτέλεσε βασικό στόχο της Δημοτικής μας Αρχής και με γνώμονα τη βελτίωσή του, προχωράμε στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λάμπες LED ενώ σχεδιάσαμε και εντάξαμε σειρά επεμβάσεωνστη Στρατηγική ΒΑΑ/ΟΧΕ, στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας. Στο επόμενο διάστημα θα κληθούμε να συνεργαστούμε ξανά, σε μία ακόμη διαβούλευση, αυτή τη φορά για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) όπου είμαι σίγουρος ότι το ΤΕΕ/ΤΑΣ μπορεί να ενισχύσει το έργο των μελετητών μας για την ουσιαστική αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας στην πόλης μας. Τέλος, συμφωνήσαμε στην ανάγκη άσκησης συντονισμένης πίεσης στη Πολιτεία προκειμένου να εξεταστούν ζητήματα μεγάλων έργων στην περιοχή μας όπως ο δρόμος Λαμία-Αντίρριο-Πάτρα και η δυνατότητα δημιουργίας εμπορευματικού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.»