Project Future της Πειραιώς: Το μέλλον σου σε περιμένει!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 14:57 Project Future της Πειραιώς: Το μέλλον σου σε περιμένει!

Με τις πιο ευοίωνες προοπτικές υλοποιείται ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future αφού ήδη πάνω από το 60% των επιτυχόντων του πρώτου κύκλου έχει εισέλθει στην αγορά εργασίας.

Ο δεύτερος κύκλος βρίσκεται στο στάδιο της εκπαίδευσης και οι νέοι πτυχιούχοι που συμμετέχουν, είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου να έρθουν σε επαφή με στελέχη της αγοράς και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξη, ενώ από τις 6 Μαΐου θα ακολουθήσουν οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στους τομείς Java, Digital Marketing, Sales και Data Science.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου καλωσορίζοντας τους νέους πτυχιούχους: «Σήμερα ανανεώνουμε τη δέσμευση που αποτελεί τη βάση του Project Future: το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, το οποίο γεφυρώνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, θα βελτιώνεται και θα εξελίσσεται ώστε να στηρίζει με συνέπεια τους νέους και να τους δίνει ευκαιρίες να εργαστούν και να προκόψουν στη χώρα τους».

Ο κ. Μεγάλου εκτίμησε ότι σύντομα το ποσοστό των συμμετεχόντων του προηγούμενου κύκλου που απασχολούνται σε κάποια από τις επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα, θα φθάσει το 100%.

Τις εμπειρίες του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο μοιράστηκε με τους νέους, ο προπονητής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Ντέιβιντ Μπλάτ , ο οποίος μετά το τέλος της ομιλίας του δήλωσε: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή που προσκλήθηκα να συμμετάσχω στο Project Future της Τράπεζας Πειραιώς και ελπίζω οι εμπειρίες που μοιράστηκα με τους συμμετέχοντες να φανούν χρήσιμες στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο αύριο, τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στην καθημερινότητά τους».

Το Project Future συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, παρέχοντας στους νέους πτυχιούχους τα εφόδια και τις εξειδικευμένες γνώσεις που θα συμβάλλουν στη δυναμική ένταξή τους στην αγορά και στην απόκτηση πρακτικής εμπειρίας.

Μετά το πέρας των εκπαιδεύσεων οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες ελληνικών εταιρειών που συνεργάζονται με το πρόγραμμα, με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις αμειβόμενης εργασίας.

Οι τομείς εκπαίδευσης επελέγησαν με βάση ειδική έρευνα για την εξειδίκευση που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας ενώ και η αξιολόγηση γίνεται με σύγχρονη μέθοδο ώστε να φέρνει κοντά τους νέους στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

Συγκεκριμένα, μετά το πρώτο στάδιο όπου επιβεβαιώνεται ότι οι αιτούντες στο www.projectfuture.gr καλύπτουν τα κριτήρια συμμετοχής, όπως ότι είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως 29 ετών και ότι έχουν προϋπηρεσία από 0 ως 3 χρόνια, καλούνται να κάνουν ψυχομετρικό τεστ με τη μέθοδο του game - based assessment. Ακολουθούν συνεντεύξεις από στελέχη της αγοράς, οι οποίες γίνονται με τρόπο που και πάλι δίνουν στους υποψηφίους την εμπειρία της πραγματικής αγοράς εργασίας.

H εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο μέρη, εκ των οποίων το πρώτο είναι 24ωρη εκπαίδευση σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης ενώ στο δεύτερο μέρος γίνονται οι εκπαιδεύσεις στον τομέα που επέλεξε ο πτυχιούχος.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019, σε συνεργασία με το ReGeneration Academy, και με τις Google, Facebook, Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση