Θύμιος Καραΐσκος: «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αυτό το έργο πολιτισμού»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 18:00 Θύμιος Καραΐσκος: «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αυτό το έργο πολιτισμού»

Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία...

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Απριλίου, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικόλαο, το Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Όθωνος 47 στη Λαμία.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και τελικά υλοποιήσαμε αυτό το έργο πολιτισμού, το οποίο θα είναι ανοικτό σε όλους και κυρίως στα παιδιά μας, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτοδιοίκηση σημαίνει εφαρμοσμένη πολιτική, σημαίνει έργο χειροπιαστό και όχι λόγια και πολιτικές υποσχέσεις...», είπε στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης και Υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος.

Στην καρδιά της Ελλάδας, στη Λαμία, όπου σύγχρονοι ήρωες έχουν δώσει το αίμα τους για την ελευθερία και την πρόοδο της χώρας, γεννήθηκε η ιδέα ενός Μουσείου που θα περιγράψει στους νεότερους ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας.

Στόχος, όπως ανέφερε και στη σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος που ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας, να αποτελέσει παράρτημα του περίφημου Πολεμικού Μουσείου, εκπρόσωποι του οποίου παραβρέθηκαν στην τελετή.

Συγκεκριμένα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Καμνής.

Επίσης για το νέο Μουσείο και για το καμάρι της Ρούμελης Αθανάσιο Διάκο, μίλησε η εκπρόσωπος της Ένωσης Φιλολόγων Φθιώτιδας Μαρία Βε.

Δείτε ένα απόσπασμα από την τελετή εγκαινίων του Νέου Μουσείου Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας:

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση που να σημειώσουμε ότι ήταν στο πλαίσιο της τοπικής εορτής «ΔΙΑΚΕΙΑ 2019»:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση