Πασχαλιάτικοι λάκκοι στην Αμφίκλεια - Δείτε εικόνες!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Απριλίου 2019 21:45 Πασχαλιάτικοι λάκκοι στην Αμφίκλεια - Δείτε εικόνες!

Την Κυριακή του Πάσχα η Αμφίκλεια είναι σκεπασμένη από ένα σύννεφο καπνού, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Πριν ακόμα ξημερώσει φτιάχνουν τον «λάκκο» και ετοιμάζουν το σημείο και τον σωρό με τα κλαδιά.

Στην Αμφίκλεια δεν ψήνει ο καθένας μόνος το αρνί του, αλλά όλη η γειτονιά μαζί. Έτσι συντηρούν μια παράδοση ετών αλλά και γενεών. Καθιερωμένος τόπος συνάντησης. Στις γειτονιές και τα σταυροδρόμια της Αμφίκλειας βλέπεις να ψήνονται 10-15 ίσως και περισσότερα αρνιά στη σειρά.

«Επαναλήφθηκαν και φέτος οι γνωστές πρωινές Πασχαλιάτικες σκηνές!! στην Αμφίκλεια και με την ίδια ένταση....», μας γράφει ο Δημήτρης Καλπύρης που έστειλε και τις επόμενες φωτογραφίες.

Οι μεγάλες παρέες, το αρνί στη σούβλα και η διασκέδαση είναι στοιχεία που θα βρει ο επισκέπτης σε κάθε γειτονιά της Αμφίκλειας και φυσικά μαζί την Ρουμελιώτικη φιλοξενία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που μας έστειλε ο Γιώργος Στριφτάρας.

Δείτε φωτογραφίες...

Και φωτογραφίες από τον μεγαλύτερο λάκκο στην Αμφίκλεια....

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση