Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Χρήστου Σταϊκούρα στη Σχολή Θετικών Επιστημών στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 20:05 Επίσκεψη Χρήστου Σταϊκούρα στη Σχολή Θετικών Επιστημών στη Λαμία

Διαβάστε τη δήλωση του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΕ Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με τη σημερινή του επίσκεψη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη συνάντηση με εκπροσώπους του ακαδημαϊκού προσωπικού.

«Επισκέφθηκα σήμερα, εδώ στη Λαμία, τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συναντήθηκα και συζήτησα με εκπροσώπους του ακαδημαϊκού προσωπικού.

Συζητήσαμε θέματα υποδομών και ακαδημαϊκής συγκρότησης και λειτουργίας των Τμημάτων της Σχολής.

Δεσμεύτηκα ότι θα στηρίξω την ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, της έρευνας και καινοτομίας στη Λαμία.

Ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερα την ολοκλήρωση της εκκρεμότητας από τον Ιανουάριο του 2015 για τη μεταφορά των 120 στρεμμάτων στην περιοχή της ΠΑΒΥΠ και τη δρομολόγηση κατασκευής σύγχρονων κτιριακών υποδομών.

Επισήμανα την μίζερη κωλυσιεργία της απελθούσας Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανάλωσε 4 και πλέον χρόνια χωρίς παραλαβή και αξιοποίηση όσων είχαν διασφαλιστεί ως τον Ιανουάριο του 2015.

Τέλος, ενημέρωσα για την πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχα με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κατά την οποία συζητήσαμε τη δυνατότητα και την προοπτική δημιουργίας νέων, σύγχρονων υποδομών για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση με αξιοποίηση του εργαλείου των ΣΔΙΤ.»