Σήμερα στη Λαμία: Όσα δεν σας έχουν πει για το νέο μηχανογραφικό!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 09:21 Σήμερα στη Λαμία: Όσα δεν σας έχουν πει για το νέο μηχανογραφικό!

Εσείς συμπληρώσατε το μηχανογραφικό σας; Πριν το κάνετε ενημερωθείτε σωστά. Ελάτε το απόγευμα της Πέμπτης στην ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα».                   

Είναι η εκδήλωση που διοργανώνουν τα φροντιστήρια «Βαγγέλης Στεφανής» σε συνεργασία με τον κορυφαίο στο είδος του Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας  Employ και  συγγραφέα της σειράς οδηγών σπουδών "ἙΠΙΛΕΓΩ" κ. Κων/νο Κότιο.

Στο φετινό γρίφο του μηχανογραφικού που έχει χαρακτηρισθεί ως το δυσκολότερο της τελευταίας εικοσαετίας, οι υποψήφιοι και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για τα νέα τμήματα, τα επαγγελματικά δικαιώματα κ.α.

Μέσα από πρωτοποριακές έρευνες που θα παρουσιαστούν, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Τα Φροντιστήρια «Βαγγέλης Στεφανής» διοργανώνουν εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ. Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας, Λεωνίδου 11, στις 6.30 μ.μ. 

Ο Δρ. Κότιος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά.

Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Ποιος είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος
 

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας | Διευθύνων Σύμβουλος Employ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο  Κωνσταντίνος Κότιος αποτελεί συνιδρυτή του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY, o οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, της Στρατηγικής Καριέρας και της Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Έχοντας ως φιλοσοφία στη ζωή του τη ρήση «δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου κάνοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα», αποφάσισε στα 28 του χρόνια να κάνει το τολμηρό βήμα, τη μεγάλη αλλαγή. Μετά από 3 χρόνια ενασχόλησης με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, πήρε τη μεγάλη απόφαση να φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του, να κυνηγήσει το όνειρο του και να ιδρύσει μαζί με τον Χρήστο Ταουσάνη την πρώτη εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, την εταιρεία EMPLOY.

Η EMPLOY, καινοτομώντας, σύνδεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ένα εταιρικό σχήμα τρεις πολύ σημαντικούς άξονες της συμβουλευτικής και της απασχόλησης: τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη δια βίου εκπαίδευση και τη συμβουλευτική καριέρας. Ως αποτέλεσμα, πολύ σύντομα αναπτύχθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη – σύντομα και στην Κύπρο – και παρουσία σε περισσότερες από 30 πόλεις ανά την επικράτεια. Παράλληλα, έδωσε το έναυσμα να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο αυτό μετέπειτα και πολλοί άλλοι φορείς. 

Η μετάδοση προσωπικών εμπειριών, η μετάγγιση του καινούργιου, αλλά, κυρίως, η βοήθεια σε νέους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν υπεύθυνα το μέλλον τους, πλέον έχει γίνει σκοπός της επαγγελματικής του ενασχόλησης. Σε αυτά τα 12 χρόνια, μετέδωσε τη βιωματική του αυτή εμπειρία σε περισσότερες από 1.250 διαλέξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε 3 χώρες του εξωτερικού.

Σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 4.500 ώρες διαλέξεων επαγγελματικού προσανατολισμού και στρατηγικής καριέρας σε 3 διαφορετικές χώρες και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και περισσότερες από 5.500 ώρες συμβουλευτικής με μαθητές και φοιτητές, συνεχίζει καθημερινά να βοηθά νέους ανθρώπους να οραματιστούν το μέλλον τους. Παράλληλα, έχει εκπαιδεύσει και στελεχώσει την πλέον εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα συμβούλων για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ καθημερινή του ενασχόληση αποτελεί η εκπαίδευση νέων συμβούλων στον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική καριέρας μέσω του καινοτόμου προγράμματος συμβουλευτικής της EMPLOY.

Έντονα επηρεασμένος από την ενασχόλησή του με τη φιλοσοφία κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Θεσσαλονίκη (όπου περάτωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές) προσπάθησε να καταδείξει την βαθιά επιρροή των φιλοσοφικών αρχών στην επαγγελματική συμβουλευτική και τη διαχείριση σταδιοδρομίας μέσω της διδακτορικής διατριβής του, την οποία εκπόνησε με επιτυχία στον Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διδάσκει στο Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Μάθησης του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θεματολογία την Επαγγελματική Συμβουλευτική και τη Διαχείριση Σταδιοδρομίας. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, του Συλλόγου Λειτουργών Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, και της International Association for Educational and Vocational Guidance (I.A.E.V.G.).   

Δεκάδες έρευνες, τις οποίες έχει επιμεληθεί, έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., ενώ δημοσιεύσεις του φιλοξενούνται σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώνονται σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Λαμβάνει μέρος συστηματικά σε διαλέξεις, συνέδρια και στελεχώνει πάνελ ομιλητών σε Πανεπιστήμια, Συλλόγους και Ιδιωτικούς Φορείς πάνω στο θεματικό πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της αναζήτησης εργασίας. Τέλος, έχει συγγράψει την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά οδηγών σπουδών για Μαθητές Λυκείου με τον τίτλο ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη και το βιβλίο ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση