«Τα καταφέρουμε μαζί, θα τα καταφέρουμε ξανά!»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 23:52 «Τα καταφέρουμε μαζί, θα τα καταφέρουμε ξανά!»

Μία παρατεταμένη εκλογική περίοδος κλείνει. Μια περίοδος με δύο φάσεις, όπου κυριάρχησαν διαφορετικά ζητούμενα και διαφορετικά διακυβεύματα.

Σήμερα, βιώνουμε τη δεύτερη φάση της όπου ο κόσμος εκλογικεύει τα πράγματα. Παραμερίζει το θυμικό και επιστρατεύει την πάντα ώριμη και νηφάλια σκέψη του για το δικό του αύριο.

Αυτό είναι εν συντομία, το απόσταγμα από την επικοινωνία με όλες τις συντοπίτισσες και τους συντοπίτες μου. Σε όλο το μήκος και το πλάτος της Φθιώτιδας.

Ήμουν και παρέμεινα σε επαφή, με ανθρώπους από όλο το φάσμα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, που το 2015 με τη δική τους ικανότητα, πίστη και στάση έκαναν πράξη και έδωσαν περιεχόμενο στην έννοια «αλλαγή».

Πιστεύοντας στην ικανότητα, τον ενθουσιασμό, την εργατικότητα και την καθαρότητα του βλέμματος νέων ανθρώπων, που είναι έτοιμοι να δώσουν την μάχη για κάθε μία και κάθε έναν ξεχωριστά. Εδώ, για εμάς, για τη Φθιώτιδα.

Η Φθιώτιδα την τελευταία τετραετία, έχει σημειώσει θετικό πρόσημο στις μάχες που δόθηκαν, συγκριτικά με το τι συνέβαινε στο παρελθόν. Η νηφάλια σκέψη και η ορθολογική αποτίμηση των πραγμάτων, όσο και το αλάθητο ένστικτο των πολιτών στο οποίο προσωπικά είχα και έχω εμπιστοσύνη, αξίζει να το αναγνωρίσει.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, είδαμε να γίνονται αρκετά. Φίλοι, από τη Δυτική Φθιώτιδα και την Αμφίκλεια, είδαν εγκαταλειμμένα κτίρια να αξιοποιούνται. Φίλοι, από τη Βόρεια Φθιώτιδα και το Δομοκό, είδαν τον Ε65 να ξεμπλοκάρει, τη Γέφυρα στην Εκκάρα να κατασκευάζεται και έργα στην περιοχή τους να εντάσσονται σε προγράμματα. Φίλοι, στην περιοχή καταγωγής μου τη Λοκρίδα και την Αταλάντη, είδαν να ξεμπλοκάρει η υπόθεση του Αταλάντη Hills και να προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το Calypso Club. Φίλοι, στη Λαμία είδαν το Νοσοκομείο τους να αποκτά σταδιακά ξανά προσωπικό και να προμηθεύεται αξονικό και μαγνητικό τομογράφο.

Όλοι μας, είδαμε πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια τώρα. Αλλά έγιναν μόλις μέσα στα τελευταία τέσσερα. Γιατί ορισμένοι θέλαμε, ξέραμε πως, και το πετύχαμε.

Τα «θέλω» της Φθιώτιδας δεν έχουν ταβάνι. Και στο άμεσο μέλλον, θα διεκδικηθούν υπό διαφορετικές και καλύτερες συνθήκες.

  • Διότι θέλουμε, να εργαστούμε παραπάνω για τον επαναπατρισμό των νέων της περιοχής και την απασχόληση τους σε καλά αμειβόμενες θέσεις, του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.
  • Θέλουμε να εντείνουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη των Θερμοπυλών, σε ένα ακόμη λίκνο του πολιτισμού, αλλά και σε περιοχή αναφοράς στον τομέα του ιαματικού τουρισμού.
  • Θέλουμε να κατορθώσουμε την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής, στο πλαίσιο ενός προγράμματος, ώστε να περισταλεί το αγροτικό κόστος παραγωγής.
  • Θέλουμε την ένταξη έργων και μελετών σε περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Θέλουμε περισσότερα και όπως αποδείχθηκε πλέον μπορούμε.

Τα καταφέραμε μαζί. Θα τα καταφέρουμε ξανά!

Γιάννης Σαρακιώτης  
Βουλευτής Φθ/δας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση