Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα και πως θα τον συντηρήσω;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 15:16 Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα και πως θα τον συντηρήσω;

Ηλιακός Θερμοσίφωνας: μια ταυτόχρονα οικονομική και οικολογική επιλογή.

Η ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας στρέφει όλο και περισσότερα νοικοκυριά στην προμήθεια ηλιακών θερμοσιφώνων. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για τη δωρεάν παραγωγή ζεστού νερού, με αποτέλεσμα να συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση άλλων μορφών ενέργειας, οι οποίες εκτός από το υψηλό κόστος έχουν βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν, με μια μικρή επένδυση στην οικία, το εξοχικό ή τον επαγγελματικό μας χώρο -που όπως θα δούμε στη συνέχεια, ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης αυτής, ειδικά στη χώρα μας, είναι εξαιρετικά σύντομος- να πράξουμε με τρόπο διττά επικερδή και ωφέλιμο, τόσο δηλαδή οικονομικά όσο και οικολογικά.

Πώς όμως θα επιλέξουμε τον ηλιακό θερμοσίφωνα που ταιριάζει και καλύπτει τις ανάγκες μας;

Πώς ξεκινώ την αναζήτηση;

Καταρχάς, είναι πάντοτε καλή ιδέα να εμπιστευόμαστε έναν κατασκευαστή που έχει αποδείξει την αξία του επί μακρόν στην αγορά, μια εταιρία που διαρκώς καινοτομεί και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά κυρίως μια ομάδα ανθρώπων που είναι ικανή να παρέχει τις καλύτερες δυνατές κατευθύνσεις στο επίπεδο της επιλογής αλλά και την πιο άμεση και υπεύθυνη υποστήριξη μετά την αγορά/τοποθέτηση του ηλιακού μας.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες Amcor σας δίνουν μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και μοντέλα.

Αρχική προϋπόθεση για τη σωστή επιλογή ενός ηλιακού είναι να ξέρουμε πόσα άτομα θα κάνουν χρήση.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση μιας τετραμελούς οικογένειας ο ηλιακός θερμοσίφωνας που καλύπτει τις ανάγκες της είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας 160lt.

Πρόκειται για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα με 2m 2 επιλεκτικό συλλέκτη υψηλών αποδόσεων και προδιαγραφών.

Συνοψίζοντας :

  • Για την κάλυψη των αναγκών 2-3 ατόμων προτείνεται ο ηλιακός θερμοσίφωνας 120lt
  • Για την κάλυψη των αναγκών 3-4 ατόμων προτείνεται ο ηλιακός θερμοσίφωνας 160lt
  • Για την κάλυψη των αναγκών +5 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 200lt

Κάνει απόσβεση ο ηλιακός που θα διαλέξω;

Λαμβάνοντας υπόψιν τις καιρικές συνθήκες τις Ελλάδας η απόσβεση ενός ηλιακού συστήματος γίνεται εντός 2 χρόνων. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες AMCOR με πάνω από 40 χρόνια εμπειρία στις ταράτσες, είναι πλέον γνωστοί για τη διάρκεια ζωής τους (άνω των 20 χρόνων) και τις υψηλές αποδόσεις τους.

Μπορώ να κρατήσω τον παλιό μου συλλέκτη;

Σε περίπτωση που το υφιστάμενο θερμοδοχείο έχει τρυπήσει, εξειδικευμένα συνεργεία της εταιρείας Amcor, δωρεάν, ελέγχουν τον υφιστάμενο συλλέκτη και αξιολογούν την κατάσταση του.

Εφόσον δεν παρατηρηθούν τυχόν διαρροές ή δυσλειτουργίες στο κύκλωμα, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση του μπόιλερ.

Κάθε πότε και γιατί να κάνω σέρβις στον ηλιακού μου θερμοσίφωνα;

Όπως συμβαίνει σε όλα τα μηχανήματα-συσκευές έτσι και στον ηλιακό θερμοσίφωνα η συντήρησή του είναι απαραίτητη.

Από την τακτική -ανά δυο έτη συντήρηση του συστήματος- εξαρτάται η καλή λειτουργία, η υψηλή απόδοση και η μεγάλη διάρκεια ζωής του.

Ο καθαρισμός του μπόιλερ από άλατα και επικαθήσεις, η αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου και της φλάντζας στεγανοποίησης είναι πολύ σημαντικές εργασίες, ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες διαβρώσεων στο εσωτερικό του.

Επιπλέον, στα πλαίσια της διαδικασίας συντήρησης καθαρίζεται ο συλλέκτης και αντικαθίσταται εξ ολοκλήρου το αντιψυκτικό - αντιθερμικό υγρό.

Τι κερδίζουμε από την τακτική συντήρηση του συστήματός μας;

Οικονομία: αυξάνοντας την απόδοση και τη διάρκεια ζωής του συστήματός μας

Υγεία: το ζεστό νερό του μπάνιου και της κουζίνας είναι καθαρό από μικρόβια, σκουριές και άλατα.

Ξεγνοιασιά: μέσα από τη διαδικασία συντήρησης επιβεβαιώνεται η καλή κατάσταση του συστήματός μας και ελαχιστοποιούνται τα περιθώρια για αναπάντεχες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση