4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - Ποια είναι η αποστολή της και πώς καθιερώθηκε…

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 15:53 4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - Ποια είναι η αποστολή της και πώς καθιερώθηκε… animal-welfare-dog-imprisoned-1116205/

(Γράφει η Λίλη Τσώνη)

Αποστολή της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, είναι…

Να συνειδητοποιήσει ο Άνθρωπος, ότι:

«ο Πλανήτης Γη ανήκει σ’ αυτόν, αλλά ανήκει και στα Ζώα…»

Να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων σε όλο τον κόσμο.
Να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλα τα ζώα, όπου τα ζώα θα αναγνωρίζονται ως αισθανόμενα όντα και οι άνθρωποι θα τους φέρονται με πλήρη ευγένεια, φροντίζοντας για την καλή διαβίωσή τους.

Να ενώνει τη δύναμή της με το κίνημα καλής διαβίωσης των ζώων, αναδεικνύοντάς το σε μια ενεργή παγκόσμια δύναμη υπέρ των ζώων, μέσα από την αύξηση και τη δύναμη της ευαισθητοποίησης και την εκπαίδευσης.

1925, 24 Μαρτίου: 

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων οργανώνεται στο Βερολίνο, από τον γερμανό Χάινριχ Ζίμερμαν, στο Αθλητικό Παλάτι, με τη συμμετοχή πάνω από 5.000 ατόμων.

Αρχικά, η εκδήλωση προγραμματιζόταν για τις 4 Οκτωβρίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη αγίου των ζώων και του περιβάλλοντος, αλλά ο χώρος δεν ήταν διαθέσιμος.

1929, 4 Οκτωβρίου:

Καθιερώνεται η 4η Οκτωβρίου, ως η ημερομηνία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, αρχικά στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία.

Ο Χάινριχ Ζίμερμαν συνεχίζει τις προσπάθειες για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων και σε άλλες χώρες, ακούραστα και υπομονετικά.

1931, Μάιος, Φλωρεντία:

Στο Συνέδριο της Διεθνούς Προστασίας των Ζώων, προτείνει την καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η πρόταση εγκρίνεται ως ψήφισμα και γίνεται, ομόφωνα, δεκτή.

Σήμερα πλέον:

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αποτελεί μια παγκόσμια εκδήλωση, που ενώνει τη δύναμή της με το κίνημα προστασίας των ζώων. Έχει την έδρα της στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ επικεφαλής και σημαντικός χρηματοδότης της, από το 2003, είναι το Ίδρυμα για την καλή διαβίωση των ζώων, Naturewatch Foundation.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση