Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο οι Αστυνομικοί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:10 Λαμία: Τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο οι Αστυνομικοί

Τιμητικές βραβεύσεις σε αστυνομικούς και υπηρεσίες για το αστυνομικό και κοινωνικό τους έργο.

Η 20η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο και Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο, ο οποίος είναι και προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου, χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και Συνοδικό Γραμματέα Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Άνθιμο Νεραντζή.

Μετά την Δοξολογία, ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του  Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Αστυνόμο Α’ Σταύρο Κουτουλογένη.

Ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φθιώτιδας, όπου πραγματοποιήθηκαν ειδικές τιμητικές βραβεύσεις, προς το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας και δύο ακόμη εξαίρετους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, η Ασφάλεια Λαμίας στο πρόσωπο του Διοικητή της, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Δημήτρη Σιόλου, τιμήθηκε για τις επιτυχίες της από τις αρχές του έτους στο οργανωμένο έγκλημα, της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών.

Την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης που επανέλαβε την εμπιστοσύνη της πολιτείας και την αγαστή συνεργασία σε τοπικό επίπεδο για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Στο πρόσωπο του Αρχιφύλακα Κωνσταντίνου Χουσιανίτη, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, βράβευσε τη θέληση και τη δύναμη της ζωής, συγχρόνως με την προσφορά στο Σώμα. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός εξαιτίας ενός ατυχήματος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σώμα, ενώ υποστηρίζει δράσεις και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. (Διαβάστε την ιστορία του ξεχωριστού αυτού αστυνομικού, σε ρεπορτάζ που είχε κάνει το LamiaReport τον περασμένο Απρίλιο).

Την πλακέτα στον Κωνσταντίνο Χουσιανίτη παρέδωσε συγκινημένος ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, εξαίροντας τη δύναμη της ψυχής του συγκεκριμένου ανθρώπου, σημειώνοντας ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Ιδιαίτερη ήταν και η 3η βράβευση τόσο σε σημασία, αλλά και με τον τρόπο που έγινε. Συγκεκριμένα τιμήθηκε για τον επαγγελματισμό του αλλά και το κοινωνικό του πρόσωπο, ο υπαρχιφύλακας και μέλος της Ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, Χρήστος Χουλιάρας. Είναι ένας από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που βρίσκονται πρώτοι στα δυσάρεστα συμβάντα. Είναι όμως και ο αστυνομικός που τον περασμένο Αύγουστο πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες απέναντι σε τραυματισμένη από μαχαιριά, γυναίκα στην πλατεία Πάρκου μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η εικόνα του με την τραυματισμένη γυναίκα και το σχετικό βίντεο που μετέδωσε το LamiaReport, έκανε το γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας ότι πίσω από τη στολή και το καθήκον υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους.

Θυμηθείτε και το βίντεο:

Την τιμητική πλακέτα ήταν να απονείμει ο ΓΕΠΑΔ Στερεάς Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, παραχώρησε όμως τη θέση του εν μέσω χειροκροτημάτων στον Αντιστρατηγό ε.α. και επίτιμο Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Ανδρέα Αποστολόπουλο, που δεν ξέχασε ποτέ τη Στερεά Ελλάδα και τη Λαμία, όπως δεν έχουν ξεχάσει και οι εν ενεργεία συνάδελφοί του εκείνον.

Στη φετινή τελετή και τη δεξίωση, παραβρέθηκαν πολλοί ακόμη επίσημοι, όπως οι βουλευτές Φθιώτιδας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χρυσάνθη Καδόγλου, οι Δήμαρχοι Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αμαλία Ποντίκα, η πρώην βουλευτής Ελένη Μακρή - Θεοδώρου, ο βοηθός ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχος Μιχαήλ Τάτσης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Φούρλας με τους Αναπληρωτές του, τους Διοικητές των Υπηρεσιών Φθιώτιδας και πλήθος ακόμη Αξιωματικών, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάσης Μακρυγιάννης, ο Πρόεδρος των Βιομηχανιών της ΒΙ.ΠΕ. Γιώργος Γιαννίτσης, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών και πολλοί ακόμη.

Μετά από καιρό είδαμε επίσης σε επίσημη εκδήλωση και τον Στρατηγό, πρώην Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ και πρώην Δήμαρχο Δομοκού Στέλιο Σύρο.

Για την «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» μίλησαν στην κάμερα του LamiaReport ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης και ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος:

Δείτε φωτογραφίες: