Τι δώρο έκανε ο Ηλίας Κυρμανίδης στο Συμεών;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 08:30 Τι δώρο έκανε ο Ηλίας Κυρμανίδης στο Συμεών;

«Εδώ, στη Λαμία, στη Φθιώτιδα, στην καρδιά της Ελλάδας, οι καρδιές όλων μας, της κάθε μιας και του καθένα από εμάς, ήδη χτυπούν στον τόνο της δικής σας καρδιάς και λαχταρούν να γευτούν την πατρική σας αγάπη...», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας καλωσορίζοντας το νέο Μητροπολίτη.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού στη Λαμία.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Ιλίου Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Λαρίσης Ιερώνυμος και του Θεοφ. Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος.

Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου και αρκετοί επίσημοι. Ανάμεσά τους ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος,

Σε αυτή την πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη και παρέδωσε στον Συμεών ένα συμβολικό δώρο.

«Σεβασμιότατε, επιτρέψτε μου, ως αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, της δικής σας πλέον Φθιώτιδας, να σας προσφέρω για λογαριασμό όλων μας ένα συμβολικό δώρο. Είναι ένας ασημένιος δίσκος, που πάνω του χαράχθηκαν, το άγαλμα του Λεωνίδα, η προτομή του Αθανασίου Διάκου και η γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Ο Λεωνίδας, διότι η θυσία αυτού και των πολεμιστών του έγινε διαχρονικό σύμβολο της πατριωτικής αυτοθυσίας και της άδολης αγάπης για τον τόπο. Αγάπης, συνυφασμένης με την ίδια τη ζωή.

Ο Αθανάσιος Διάκος, ο οπλαρχηγός – καλόγηρος, που επέλεξε το φρικτό θάνατο και μαρτύρησε για την πατρίδα, αλλά και για την πίστη του στο Χριστό.

Και η γέφυρα του Γοργοποτάμου. Που δεν αποτελεί απλά ένα τοπωνύμιο, ούτε ένα μονοσήμαντο πολεμικό γεγονός. Δεν είναι καν από εκείνα τα σύμβολα, που με τον καιρό γίνονται παλιά κειμήλια και παίρνουν σιωπηλά τη θέση τους στην ιστορία.. Αλλά αποτελεί τη γέφυρα της κοινής δράσης και της εθνικής συμφιλίωσης. Τη λεωφόρο της ενότητας, των τολμηρών υπερβάσεων και της αναγέννησης της χώρας.

Με αυτούς τους συμβολισμούς και με αυτές τις σκέψεις, ελπίζουμε το δώρο μας να κοσμεί από σήμερα την αίθουσα του θρόνου της Ιερής Μητρόπολής μας.

Σεβασμιώτατε,

Μόλις χθες, μας αναγγείλατε ότι έρχεστε να χτυπήσετε τις πόρτες της καρδιάς μας. Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Διότι εδώ, στη Λαμία, στη Φθιώτιδα, στην καρδιά της Ελλάδας, οι καρδιές όλων μας, της κάθε μιας και του καθένα από εμάς, ήδη χτυπούν στον τόνο της δικής σας καρδιάς και λαχταρούνε να γευτούν την πατρική σας αγάπη!!

Καλώς ορίσατε στη Φθιώτιδα, στην πρωτεύουσα του νόμου μας και έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία!

Και πάλι άξιος!!!»

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Ηλία Κυρμανίδη:

 
Σεβασμιώτατοι  άγιοι αρχιερείς
Σεβαστοί πατέρες,
Εξοχότατοι άρχοντες του λαού του Θεού
Αγαπητοί συμπολίτες της Λαμίας και συμπατριώτες της Φθιώτιδας

Με πίστη, βαθιά εκτίμηση, ειλικρινή αισθήματα σεβασμού και αμέριστη συγκίνηση, χθες καλωσορίσαμε στη Λαμία, την πρωτεύουσα της Περιφερειακής μας ενότητας και έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το νέο μας Ποιμενάρχη.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη μας,

Επιτρέψτε μου σήμερα, στο σύντομο χαιρετισμό μου, λίγα λόγια από καρδιάς, εκ μέρους και για λογαριασμό όλων των Φθιωτών συμπολιτών μας.

Η Φθιώτιδα, είναι ένας αγιοτόκος τόπος με πλούσιο ιστορικό παρελθόν και αξιόλογες πνευματικές καταβολές. Η αξιόλογη ιστορία της και η πλούσια γη της, που ευλογήθηκε με ευφορία, προίκισαν τους ανθρώπους της με την αρετή της φιλοξενίας, τη χαρά της δημιουργίας και τους ενέπνευσαν τις αξίες της συνεργασίας και της ακούραστης προσπάθειας.

       -Αυτός ο ευλογημένος τόπος με το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο χάρη στην πλούσια δράση των ανθρώπων, των αξιόλογων σωματείων και των συλλόγων του,

       -Αυτός ο τόπος με τις ισχυρές θρησκευτικές καταβολές που διατηρούνται ακμαίες χάρη στην εκκλησία και το μεγάλο έργο των αξιόλογων κληρικών του,

       -Αυτός ο τόπος σήμερα σας καλωσορίζει, Σεβαστέ μας Πατέρα, ευχόμενος το ποιμαντορικό σας έργο να είναι πλούσιο, σε μια εποχή μεγάλων αμφισβητήσεων, προκλήσεων και προσδοκιών!

       Πρόθυμοι να εργαστούμε από κοινού για τα κοινά μας οράματα και τους στόχους που θέτουμε ως κοινωνία, είμαστε βέβαιοι ότι θα περιβάλλετε την Φθιώτιδα με Αγάπη και Κατανόηση, Αξιοσύνη και Θεία Έμπνευση. Σπέρνοντας στις καρδιές μας τη Δύναμη και την Πίστη, είμαστε βέβαιοι ότι θα θερίσουμε μαζί Σας, τους γόνιμους καρπούς της σύμπραξης και της συνεργασίας σε δύσκολες εποχές. Απροσχημάτιστοι βοηθοί και ακάματοι συμπαραστάτες, θα είμαστε δίπλα Σας για να αγωνιζόμαστε και να αγωνιούμε κι εμείς, όπως κι Εσείς, για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του.

       Σήμερα, αυτή την ιερή και συμβολική για την Φθιώτιδα ημέρα, Σας καταθέτουμε την έντιμη και ειλικρινή θέλησή μας να συμπορευτούμε μαζί Σας στην νέα περίοδο της πνευματικής και εκκλησιαστικής για τον τόπο μας ζωής. Σας καταθέτουμε την από καρδιάς διάθεσή μας να συνεργαστούμε:

       -Για να παράσχουμε στήριξη στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες   μας,

       -Για να εμπνεύσουμε στους νέους μας δημιουργικές προοπτικές,

       -Για να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της γόνιμης συλλογικής  δράσης σε τούτους τους δύσκολους καιρούς.

       Προκαταβάλοντας την επιτυχία του δύσκολου και πολυεπίπεδου έργου Σας, είμαστε βέβαιοι ότι η πνευματική Σας συγκρότηση, η πολυδιάστατη μόρφωση και παιδεία Σας, το θρησκευτικό Σας ήθος, η ψυχική ευγένειά Σας, η εκκλησιαστική Σας εμπειρία και η πραότητα του χαρακτήρα Σας επιμαρτυρούν μία επιτυχημένη αρχιερατική θητεία, αποτελώντας εχέγγυα της αέναης ποιμαντικής - κοινωνικής δράσης και προσφοράς Σας.

       Παράλληλα, η έλευσή Σας, Σεβασμιώτατε, απαλύνει τη θλίψη μας για την απρόσμενη απώλεια του πολυσέβαστου προκατόχου σας, Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου και αναζωπυρώνει την προσμονή μας για μια νέα εποχή ενότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς. Η θερμή παρουσία του χριστεπώνυμου πληρώματος που γιορτάζει τον ερχομό Σας σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας εποχής για την Μητρόπολη Φθιώτιδος.

       Σε μια περίοδο διάχυτης ανασφάλειας, οι ολόψυχες ευχές όλων μας να είναι τα Έτη Σας μεστά από τη χάρη του Θεού,  πολύκαρπα και ειρηνικά, θα συντροφεύουν το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο που επωμίζεστε. Θα είμαστε δίπλα Σας και Σας θέλουμε δίπλα μας, Σεβαστέ μας Πατέρα, με λόγια και με έργα, αρωγό και πνευματικό ταγό στον καθημερινό προσωπικό και συλλογικό αγώνα μας. Σας καταθέτουμε τα πιο ευγενή μας αισθήματα και ευχόμαστε ολόψυχα να πρωτοπορήσετε στην ανασύνταξη της κοινωνίας μας, διαδραματίζοντας σημαίνοντα ρόλο!

Σεβασμιώτατε,

Μόλις χθες, μας αναγγείλατε ότι έρχεστε να χτυπήσετε τις πόρτες της καρδιάς μας. Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Διότι εδώ, στη Λαμία, στη Φθιώτιδα, στην καρδιά της Ελλάδας, οι καρδιές όλων μας, της κάθε μιας και του καθένα από εμάς, ήδη χτυπούν στον τόνο της δικής σας καρδιάς και λαχταρούνε να γευτούν την πατρική σας αγάπη!!

Καλώς ορίσατε στη Φθιώτιδα, στην πρωτεύουσα του νόμου μας και έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία!

Kατασπαζόμαστε την δεξιά σας και εκζητούμε την ευλογίαν σας!

Άξιος!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση