Γοργοπόταμος: Ανεξίτηλο το μήνυμα της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 17:22 Γοργοπόταμος: Ανεξίτηλο το μήνυμα της ενωμένης Εθνικής Αντίστασης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα η 77η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Υπό βροχή, τελέσθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (24/11) στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο, η 77η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας από αντιστασιακούς και βρετανούς σαμποτέρ.

Λιγοστός ο κόσμος, πολλοί όμως οι επίσημοι που τίμησαν με την παρουσία τους το μήνυμα για εθνική ομοψυχία όπως αντλείται μέσα από το παράδειγμα των Ελλήνων αντιστασιακών που πέτυχαν ΜΑΖΙ, κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο.

Και φέτος στην εκδήλωση παραβρέθηκαν απόγονοι των Βρετανών σαμποτέρ που υποστήριξαν το εγχείρημα των Ελλήνων αντιστασιακών, χωρίς κάποιον άλλον εκπρόσωπο του μεγάλου νησιού.

Τους επίσημους χαιρετισμούς άνοιξε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Λαμιώτης Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Γιώργος Κοτρωνιάς.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Χρήστος Οικονόμου.

Κανείς τους δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο διαχρονικό μήνυμα του Γοργοποτάμου το οποίο πιο επίκαιρο παρά ποτέ μας δείχνει ότι ως Έλληνες ενωμένοι έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά και χωρισμένοι έχουμε κάνει στους εαυτούς μας και στη χώρα μας μεγάλο κακό. Συγχρόνως έγιναν αναφορές στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και της επιστροφής του κατοχικού δανείου, όπως σημείωσαν επίσης ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και ο πρώην Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του «Ελλάδα ο άλλος δρόμος», Νότης Μαριάς.

Την κεντρική ομιλία είχε ο Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Δημήτρης Παλαιολογόπουλος.

Ακολούθησε η ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών και στη συνέχεια ο Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ –ΕΔΕΣ «Ναπολέων Ζέρβας», Δημήτρης Γερογιάννης ανέγνωσε το ψήφισμα.

Δείτε το βίντεο:

Η τελετή έληξε με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση