Λαμία: Η Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 07:34 Λαμία: Η Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Και φέτος συναντήσαμε τους ανθρώπους της Φ.Ε.Ψ.Υ. στο 3ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας με τίτλο «Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη διαφορετικότητα», που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (13/12) στα Στενά της πόλης.

Το 3ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας γίνεται για τρίτη χρονιά στη Λαμία, από το Δήμο και φορείς της Ψυχικής Υγείας και στόχο έχει μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα σαν κομμάτι της καθημερινότητάς μας, δίνοντας την θαλπωρή και την ελπίδα σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ) λειτουργεί στη Λαμία από το 2005. Είναι ένας επιστημονικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων ψυχικής υγείας καθώς και την ανάπτυξη και λειτουργία Μονάδων Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης. Εμπνευστής του όλου εγχειρήματος μαζί με μια ομάδα αξιόλογων επιστημών, είναι ο συμπολίτης μας κ. Δημήτρης Γκλάβας, που κατέχει και τη θέση του προέδρου του Δ.Σ της Εταιρείας.

Η Φ.Ε.Ψ.Υ λειτουργεί δυο δομές

Το Οικοτροφείο «ΑΝΟΙΞΗ» ιδρύθηκε το 2006 και προσφέρει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης στην κοινότητα, δραστηριότητες που στοχεύουν στην βελτίωση της λειτουργικότητας καθώς και στην ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές. Το Οικοτροφείο «ΑΝΟΙΞΗ» σήμερα φιλοξενεί σε μόνιμη βάση 15 άτομα.

Το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων «Το Στέκι» ιδρύθηκε το 2008 και παρέχει υπηρεσίες για την ψυχολογική υποστήριξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με ψυχικές διαταραχές. 

Η λειτουργία μιας τέτοιας δομής στην περιοχή της Λαμίας και της Φθιώτιδας ευρύτερα, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να γίνουν ενεργοί. Παράλληλα, δίνει διέξοδο στην επιβάρυνση των οικογενειών με τη συμμετοχή τους στα προγράμματα οικογενειών που συστήνονται.

Και κατ' οίκον Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας

Η Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ) από φέτος ξεκίνησε και ένα νέο πρόγραμμα με κατ' οίκον Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας με μια εξειδικευμένη ομάδα, η οποία μπορεί να υποστηρίζει και άτομα που αδυνατούν να βγουν από το σπίτι.

Είναι το μοναδικό Κέντρο στην Περιφέρεια Στερεάς, οι υπηρεσίες είναι ΔΩΡΕΑΝ και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την πρόληψη και αποκατάσταση δυσκολιών. Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο που χρειάζεται βοήθεια και λειτουργεί καθημερινά.

Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για τις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες, που παρέχει το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων «Το Στέκι», μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22310 36992 ή να μας επισκεφθείτε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 52, στη Λαμία, καθημερινά από το πρωί στις 9:00' μέχρι τις 5:00' το απόγευμα.

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, τι είπε στην κάμερα του LamiaReport η Ψυχολόγος Μαριάνθη Ράμμου:

Μάθε περισσότερα στο fepsi.gr

Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή της της Φ.Ε.Ψ.Υ. στο 3ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας που έγινε στα "Στενά" της πόλης μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση