Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εργοτάξιο του Ε65 στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 08:30 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εργοτάξιο του Ε65 στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δέσμευση για ολοκλήρωση του έργου με την εκκίνηση και του βορείου τμήματος - «Η χώρα μας μπαίνει πια σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης», είπε ο Πρωθυπουργός.

Την πρόοδο των έργων στο Νότιο Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, επιθεώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/12) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτασε στο Εργοτάξιο της Γέφυρας του Σπερχειού έξω από τη Λαμία, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρεκα, βουλευτές και από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο σημείο μεταξύ άλλων και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο οποίος θέλησε να τον ευχαριστήσει προσωπικά, για την πολυπληθέστατη εκπροσώπηση του ίδιου και της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατά την πρόσφατη Ενθρόνισή του.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης του έκανε ένα έξυπνο λειτουργικό δώρο. Συγκεκριμένα του πρόσφερε ένα power-bank για να φορτίζει το κινητό του, καθώς όπως είπε είναι «αεικίνητος και πρέπει να διακτινίζεται για να φτιάχνει καλούς δρόμους».

«Χαίρομαι που έχετε αγκαλιάσει και σεις την τεχνολογία…», ήταν η απάντηση με το ευχαριστώ του Πρωθυπουργού, στον Μητροπολίτη.

Δείτε το βίντεο:

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκαν επίσης οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, Φάνης Σπανός και Κώστας Αγοραστός αντίστοιχα, καθώς και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο χώρο του Εργοταξίου, που είναι το νοτιότερο κατά μήκος των 32,5 χιλιομέτρων που χωρίζουν τον ΑΘΕ από τον κόμβο της Ξυνιάδας στο Δομοκό.

Δείτε το βίντεο με την ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο έργο:

Στην ομιλία του περιέγραψε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, δεσμευόμενος ότι θα η κυβέρνησή του θα βρει τον τρόπο να τον ολοκληρώσει, κατασκευάζοντας και το βόρειο τμήμα Τρίκαλα - Εγνατία.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Ο υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (ή Ε65), σύμφωνα με τα στοιχεία Νοεμβρίου, βρίσκεται στο 34,33% του συνόλου της κατασκευής του. Από την αρχή του έργου έως και το 19ο χλμ. έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των πρώτων ασφαλτικών στρώσεων.

Στη δίδυμη σήραγγα Όθρυος έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η προσωρινή αντιστήριξη σε 2,1 χλμ. από το σύνολο των 3 χλμ. μήκους, ενώ προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 41,4%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 44% και οι χωματουργικές εργασίες 33,4%.

Η συνολική διάρκεια κατασκευής του Νότιου Τμήματος είναι 36 μήνες και η παράδοση σε κυκλοφορία αναμένεται στα τέλη του 2021.

Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του τμήματος συναντάμε τα παρακάτω:

• Συνολικό μήκος: 32,5 χλμ.

• 1 δίδυμη Σήραγγα συνολικού μήκους περίπου 3 χλμ., ανά κλάδο

• 15 Γέφυρες

• 5 Άνω & 6 Κάτω Διαβάσεις

• 1 αμφίπλευρος Χώρος Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC)

• 62 Κιβωτοειδείς Οχετοί και Διαβάσεις Πανίδας

• 3 Ανισόπεδοι Κόμβοι (Λαμίας, Καρπενησίου, Ξυνιάδας)  & 2 Ημικόμβοι (Ανθήλης και Α.Θ.Ε.)

• 1 αμφίπλευρος Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Λιανοκλάδι)

• 1 Μετωπικός Σταθμός Διοδίων (Καρπενήσι)

• 1 Κέντρο Ελέγχου & Συντήρησης (Λιανοκλάδι)

• 1 Κτήριο Τροχαίας (Λιανοκλάδι)

Δείτε και ένα βίντεο με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του Νοτίου τμήματος (0-32,5 χλμ.) Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας – Ε65;

Δείτε περισσότερες  εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Εργοτάξιο του Ε65 στη Λαμία:

Διαβάστε επίσης: Στη Λαμία και τον Ε65 ο Μητσοτάκης – Οι πρώτες εικόνες

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση