Η μεγάλη χριστιανική εορτή των Θεοφανείων στη Στυλίδα - (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 09:00 Η μεγάλη χριστιανική εορτή των Θεοφανείων στη Στυλίδα - (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τέσσερις τολμηροί νέοι, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό…

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε η Άγια Ημέρα των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της Φθιώτιδας, στη Στυλίδα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου έγινε το πρωί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Ακολούθησε πομπή με την ιερή εικόνα ως το λιμάνι, όπου κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Φέτος, με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου, η κατάδυση έγινε από το πλοίο – ρυμουλκό «PANTHER» και οι νέοι βούτηξαν από την προβλήτα όπου συνήθως στεκόταν η ιερή εικόνα με τον Μητροπολίτη.

Για 3η χρονιά (έχει βουτήξει εφτά φορές για το Σταυρό) ο 21χρονος Στυλιδιώτης Στέλιος Ελαφροπάτης αξιώθηκε να είναι εκείνος που έπιασε πρώτος το Σταυρό, δίπλα σε τρεις ακόμη τολμηρούς φίλους του.

Όλοι τους κέρδισαν την πατρική ευχή του Σεβασμιότατου και του κόσμου, που χειροκρότησε την προσπάθειά τους η οποία έγινε κάτω από δριμύ ψύχος, αφού το θερμόμετρο ήταν ελάχιστα πάνω από το μηδέν και φυσούσε παγωμένος αέρας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Στη συνέχεια η πομπή ακολουθώντας αντίθετη πορεία επέστρεψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου ο Σεβασμιότατος εκτός από τις ευχαριστίες του προς το Χριστεπώνυμο πλήθος, μοίρασε το αντίδωρο.

Με τη συνοδεία της δημάρχου και οικοδέσποινας της εκδήλωσης Βιργινίας Στεργίου, ο Σεβασμιότατος πραγματοποίησε βόλτα στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας.

Έκει ήπιε και ένα σύντομο καφέ με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους άλλους επίσημους πριν καταλήξουν στο κτίριο του ΟΣΚ όπου ήταν το επίσημο γεύμα.

Δείτε δηλώσεις από τους επισήμους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση:

Πριν το γεύμα η Δήμαρχος θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς το Σεβασμιότατο του πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο, όπως και ο ιδιοκτήτης του «PANTHER», Χρυσόστομος Τσανσίζης που του πρόφερε ένα γιλέκο του πλοίου με το όνομά του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε πολλές φωτογραφίες από τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης στη Στυλίδα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση