Η "MEATING GREECE" στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό - World Butchers' Challenge 2020

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 08:10 Η "MEATING GREECE" στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό - World Butchers' Challenge 2020

Ποια είναι η σχέση με τη Λαμία της ομάδας που κατέκτησε την πρώτη θέση για το Καλύτερο Burger του Κόσμου!!!

Η Εθνική Ομάδα Κρεοπωλών, με επικεφαλής τον Λεωνίδα Μαθιουλάκη, κρεοπώλη 3ης γενιάς απ’τον Πλατανιά Χανιών, θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών WORLD BUTCHERS’ CHALLENGE, το φετινό Σεπτέμβρη στο Σακραμέντο των Η.Π.Α.

Οι αγώνες - χαρακτηριστικά αναφέρονται ως οι «Ολυμπιακοί του κρέατος» - θα πραγματοποιηθούν στην εμβληματική αρένα Golden 1 Center, έδρα των Sacramento Kings, χωρητικότητας 17.000 θεατών, μεταξύ 16 εθνικών αποστολών.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός διεξήχθη στο Μπέλφαστ, της Βόρειας Ιρλανδίας, το 2018, όπου η Ελλάδα κατάφερε να αναδειχθεί στην πρώτη θέση για το Καλύτερο Burger του Κόσμου.

Η MEATING GREECE, αποτελεί ένα μοναδικό «όχημα» προβολής της σπουδαίας ελληνικής γαστρονομίας και προσδοκά να αναδείξει και να ενισχύσει εξωστρεφείς και καινοτόμες ελληνικές εταιρείες με σαφή εξαγωγικό χαρακτήρα.

Θα παρουσιαστούν περίπου 100 παρασκευές/συνταγές και θα χρησιμοποιηθούν πρώτες ύλες από την ελληνική γη, που θα πλαισιώνουν το κρέας, όπως λάδι, ελιές, κρασί, τυριά, όσπρια, άλευρα, ζύμες, ζυμαρικά, ξηροί καρποί, μυρωδικά, κ.ό.κ.

Η Λαμιώτισσα της Ομάδας, Λάρα Σταθοπούλου, η οποία είναι Manager της MEATING GREECE μίλησε στο LamiaReport

LR: Πως έγινε η επιλογή των μελών της «MEATING GREECE»;

ΑΠ: H MEATING GREECE έκανε πανελλαδικό κάλεσμα μέσω ανοιχτής πρόσκλησης σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών, αλλά και στις επίσημες σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι αναζητά νέα άτομα να στελεχώσει την ομάδα του 2020.

Λάβαμε πάμπολες αιτήσεις με βιογραφικά και βίντεο επίδειξης τεχνικών δυνατοτήτων. Ακολούθησαν συναντήσεις και διαδικασία επιλογής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, στις οποίες συγκεντρώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι. Η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων, με επικεφαλής των Captain Λεωνίδα Μαθιουλάκη, κρεοπώλη τρίτης γενιάς, από τα Χανιά βαθμολόγησε την επίδειξη- παρουσίαση της δουλειάς του καθενός, αλλά και πραγματοποίησε συνεντεύξεις.

Έτσι επιλέχθηκαν όλα τα μέλη της Ομάδας και συγκεκριμένα ο Κώστας Κλάδος από το Ηράκλειο, ο Θανάσης Διαμέλας από το Δρυμό Θεσσαλονίκης, η Αθανασία Καμπούρη από τις Σέρρες, ο Γρηγόρης Μαρινάκης από τα Χανιά, ο Αντώνης Καραμαλέγκος από την Αθήνα, η Άϊντα Μπιλιιμάνι επί πολλά έτη συνεργάτιδα του Αρχηγού και ο Γιώργος Αρμάος από τα Χανιά. Η ομάδα είναι 8μελής και η αποστολή 15μελής, με σεφ, διατροφολόγο, κτηνίατρο, διακοσμητή αρχιτεκτονικής τραπεζιού κ.ά.

Ο δικός μου ρόλος ως Manager είναι να οργανώνω, να συντονίζω, να προβάλλω και να διασφαλίζω την ομαλή λειτουργία της Ομάδας, επικοινωνώντας διαρκώς με τους διοργανωτές, τους φορείς όπως Υπουργεία, Επιμελητήρια, Περιφέρειες, τα Μέσα Ενημέρωσης και βέβαια τους χορηγούς.

LR: Ποιες οι φιλοδοξίες από όλο αυτό το εγχείρημα;

ΑΠ: Το 2020, όντας ολυμπιακή χρονιά, προσδοκούμε και εργαζόμαστε σκληρά, με τιμή και σεβασμό, προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να κατακτήσουμε την υψηλότερη διάκριση για τη χώρα μας.

Οι προπονήσεις είναι πολύμηνες, εντατικές και απαιτούν ακρίβεια, έτσι ώστε η Ομάδα βασιζόμενη στις ατομικές δεξιότητες, να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας και της αριστοτεχνικής ομαδικότητας.

Υπολογίζεται, ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 30 προπονήσεις, 3-4 ημέρων η κάθε μία, στην έδρα της MEATING GROUP, στον Πλατανιά Χανίων.

Όλα τα παρασκευάσματα και τρόφιμα, που θα χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια των προπονήσεων, θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι το World Butchers’ Challenge 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., μας δίνει τη χαρά να διαγωνιστούμε μπροστά στο ένθερμο κοινό της Ελληνικής Ομογένειας και να κάνουμε περήφανη όλη την Ελλάδα.

LR: Τι σημαίνει για εσένα αυτή η συμμετοχή;  

ΑΠ: Διαπιστώνοντας ότι οι Έλληνες κρεοπώλες έχουν αστείρευτο ταλέντο-και πολλή τρέλα-, αρχικά η χαρά και η τιμή που αισθάνομαι σαν μέλος της MEATING GREECE δεν περιγράφονται!

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο μεγαλύτερο γεγονός του κόσμου για την κρεοπωλική τέχνη, αντιμετωπίζουμε υπερήφανα παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, χώρες με πολυετή εμπειρία και παράδοση, όπως η Γαλλία, η Αργεντινή, η Αυστραλία, οι Η.Π.Α., η Νέα Ζηλανδία, κ.ά.

Το γεγονός αυτό, με προκαλεί δημιουργικά, με ωθεί στο να αποκτήσω νέες γνώσεις, να καταρτιστώ  λεπτομερώς, έτσι ώστε να συνεργαστούμε ιδανικά, προκειμένου να διακριθούμε. Με πάρα πολλή δουλειά, προπόνηση, δυσκολίες αλλά και όνειρα έχουμε πεισμώσει για την Ελλάδα μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους, συνεργάτες και πάνω απ’ όλα την οικογένειά μου, που με στηρίζουν με σθένος και ειλικρινά η αγάπη τους με συγκινεί. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί επίπονες θυσίες και με αυτή την υποστήριξη όλα γίνονται καλύτερα.

LR: Ποιες είναι οι πιο αξιοσημείωτες εμπειρίες που κατέκτησες ως τώρα με αυτή τη συμμετοχή;

ΑΠ: Οραματίζομαι να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες, που ούτε καν τις φανταζόμαστε.

Παράλληλα, η συναναστροφή και η συνεργασία με άριστους επαγγελματίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ανεβάζουν κατακόρυφα τον πήχη της ευγενούς άμιλλας, με στόχο όχι την προσωπική προβολή, αλλά την υπέρτατη εθνική εκπροσώπηση.

Σαν Λαμιώτισσα, που αγαπά το κρέας και το παραδοσιακό φαγητό, αισθάνομαι μοναδικά φορώντας το εθνόσημο και τιμώ την πλούσια γαστρονομική μας κληρονομιά και με τη δική μου οπτική.

Αν και η εικοσαετής μου εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού τομέα, από τράπεζες μέχρι εταιρείες πληροφορικής, μου έχει χαρίσει πολλές όμορφες και δημιουργικές στιγμές, η ενασχόληση με τη MEATING GREECE δε συγκρίνεται με τίποτα.

Εκτιμώ ότι θα βιώσουμε ανεπανάληπτες στιγμές..

LR: Ο στόχος είναι η προβολή της ελληνικής διατροφής

ΑΠ: H MEATING GREECE θα παρουσιάσει περίπου 100 παρασκευές/συνταγές, και θα χρησιμοποιήσει πρώτες ύλες από την ελληνική γη, που διακρίνονται για την άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την απαράμιλλη γεύση τους. Το κρέας, είναι προκαθορισμένο και θα δοθεί από τους διοργανωτές, ωστόσο για τις πολύμηνες προπονήσεις θα χρησιμοποιηθεί ντόπιο.

Τα συστατικά που συμπληρώνουν ένα πιάτο με κρέας είναι δεκάδες και θα τα αναδείξουμε υποδειγματικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα προϊόντων είναι το λάδι, οι ελιές, το κρασί, τα τυριά, τα όσπρια, τα άλευρα, οι ζύμες, τα ζυμαρικά, οι ξηροί καρποί, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, οι υπερτροφές, τα αφεψήματα, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη, τα αποξηραμένα, οι σάλτσες και η λίστα κυριολεκτικά δεν τελειώνει..

Δημιουργήθηκαν έτσι χορηγικά σχήματα, με τα αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη προβολής, τα οποία στοχεύουν να ενισχύσουν εξωστρεφείς και καινοτόμες ελληνικές εταιρείες με σαφή εξαγωγικό χαρακτήρα.
Τα προϊόντα αυτά θα ταξιδέψουν μαζί μας στα πέρατα του κόσμου και θα ήμουν διπλά περήφανη αν συγκαταλέγονταν σε αυτά και Στερεοελλαδίτικα!

H επίσημη σελίδα της Ομάδας στο FB είναι η https://facebook.com/MeatingTeamGr/ και η αντίστοιχη ιστοσελίδα είναι η https://meatinggroup.com/meatinggreece/

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση