Τι είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων για το θέμα των προσφύγων στη Μαυρομαντήλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 08:14 Τι είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων για το θέμα των προσφύγων στη Μαυρομαντήλα

«Η πρόταση της Κυβέρνησης έχει απορριφθεί σε όλα τα σημεία και ξεκινάμε από μηδενική βάση. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο και αυτό αποφασίζει... », τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Για συζήτηση από μηδενική βάση, σχετικά με τις προϋποθέσεις, τον τόπο και τον χρόνο, που θα φιλοξενήσει «πολίτες τρίτων χωρών που δικαιούνται άσυλο», επανέλαβε κατά τη νέα, τακτική, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/1) υπήρχε γενικότερα μια αλλαγή στο… πολεμικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, παρά και τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι της Αγίας Παρασκευής και των όμορων κοινοτήτων.

Σε αυτό συντέλεσε και η ανακοίνωση της κυβέρνησης για δημιουργία υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, κάτι που ερμηνεύθηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων σαν παραδοχή της μη σωστής διαχείρισης ενός τόσο σημαντικού εθνικού ζητήματος.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε προς τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής ότι είναι στην ίδια πλευρά και δε θα επιτρέψει να γίνει τίποτα από όσα πρόχειρα του παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Υπεραμύνθηκε πάντως του σχεδίου που είχε παρουσιάσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ως μέσο διαπραγμάτευσης προκειμένου η κεντρική εξουσία να γνωρίζει τους όρους με τους οποίους η Λαμία συζητά τη «φιλοξενία» προσφύγων στα διοικητικά της όρια.

Δείτε την τελική τοποθέτηση του Δημάρχου για το θέμα της Μαυρομαντήλας στο συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου:

Στην ίδια συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Ζήσιμος,  χρειάστηκε να πάρει πίσω τις δηλώσεις - και περισσότερο τους χαρακτηρισμούς – που είχε κάνει εν βρασμώ ψυχής στην πρόσφατη γενική συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας, ζητώντας συγνώμη και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εννοούσε κανέναν συνάδελφο του ΔΣ και ότι είπε ήταν προϊόν της πίεσης με όσα βλέπει να γίνονται σε σημεία που λειτουργούν ανεξέλεγκτα κέντρα υποδοχής.

Δείτε το παρακάτω βίντεο ολόκληρο το κομμάτι της συνεδρίασης που αφορά στο θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή της Μαυρομαντήλας:

Πριν τη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος με τους επικεφαλής των παρατάξεων, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Τυχερός του φλουριού ο Γιώργος Ζήσιμος που φαίνεται να είχε την τιμητική του.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση