Φθιώτιδος Συμεών: «Τις δύσκολες αυτές ώρες να πάρουμε δύναμη και περιεχόμενο ζωής από την σταυρωμένη αγάπη»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 22:55 Φθιώτιδος Συμεών: «Τις δύσκολες αυτές ώρες να πάρουμε δύναμη και περιεχόμενο ζωής από την σταυρωμένη αγάπη»

Η μεγάλη γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην άδεια Μητρόπολη Λαμίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί λόγω των εκτάκτων περιοριστικών μέτρων, που έχουν επιβληθεί ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Η Γ’ Κυριακή των Νηστειών για την τοπική Εκκλησία, είχε και ακόμη μία ευλογία, καθότι τη αυτή ημέρα,  η παροικούσα εν Φθιώτιδι  Εκκλησία, τιμά και τον πολυάριθμο χορό των Φθιωτών Αγίων, των Αγίων οι οποίοι αγίασαν, αγιάζουν και ευλογούν με την παρουσία τους και το πέρασμά τους τα αιματοβαμμένα χώματα της Ρούμελης. Από τον Άγιο Ηρωδίωνα τον Απόστολο και Ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, έως και τον ταπεινό Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, τον Ελεήμονα Πνευματικό.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, συμπαραστατούμενος από τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Αρχιερατικοό Επίτροπο Λαμίας, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη, τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εκ του Ιερού Βήματος και διακονούντες, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης.

  Οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος π. Άγγελος Ανθόπουλος, ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αφορούσε στις Ιερατικές κλίσεις, στις οποίες είναι αφιερωμένη από την Ιερά Σύνοδο  η Δ’ Εβδομάδα των Νηστειών.

 Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος με εμφανή και συνεχή την συγκίνηση και την κατ΄ άνθρωπον θλίψη του για την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, με λόγια ελπίδος, αισιοδοξίας και πατρικής θεολογικής διδαχής ωμίλησε στους αναρίθμητους παρακολουθούντες πιστούς για το καύχημα των Χριστιανών, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, ο Οποίος εκφράζει την αληθινή και θυσιαστική αγάπη του Εσταυρωμένου Ιησού προς όλον τον κόσμο, μια αγάπη της οποίας άπαντες οι χριστιανοί πρέπει να γίνουμε μιμητές.

Δείτε το βίντεο:

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς με ευλαβική στάση θερμής προσευχής εστάθησαν ενώπιον των Ιερών Λειψάνων των Φθιωτών Αγίων, τα οποία αγιαστικά, ως άλλα μυρίπνοα άνθη ζωής αιωνίου, εναποτέθηκαν πλησίον του Τιμίου Σταυρού και ετέλεσε την Ακολουθία της Ιεράς παρακλήσεως προς τους Φθιώτες Αγίους, προσευχόμενος μαζί με το άγιο πρεσβυτέριο, αλλά και όλους τους πιστούς από το σπίτι, όπως οι Άγιοι της Φθιώτιδος πρεσβεύουν αδιαλείπτως προς τον Ζωοδότη Χριστό και την Μητέρα Παναγία, υπέρ προστασίας, σκέπης και υγείας, όχι μόνον των κατοίκων του Νομού μας, αλλά και όλης της Πατρίδος μας και όλου του κόσμου. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος στα Μεγαλυνάρια της Παναγίας και των Αγίων θυμιάτισε ο ίδιος όλο τον Ναό, τα άδεια καθίσματα και στασίδια της Εκκλησίας και ευλόγησε τους πάντες.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε και την ειδική δέηση της Ιεράς Συνόδου για την από Θεού προστασία των ανθρώπων από τον κορωνοϊό , την ταχεία ανάρρωση των ασθενούντων και την άμεση εξάλειψή του από τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση