Λαμία: Σμήνος πουλιών "χορεύει" πάνω από την πόλη - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 14:10 Λαμία: Σμήνος πουλιών "χορεύει" πάνω από την πόλη - ΒΙΝΤΕΟ

Τις τελευταίες ημέρες κάθε απόγευμα, προς το σούρουπο κυρίως, ένα σμήνος πουλιών κουρνιάζει στις ταράτσες και τις στέγες στο κέντρο της πόλης και η παράσταση αρχίζει ...

Πρόκειται για τις γνωστές κάργιες (της οικογενείας των κορακιδών). Συνήθως παρατηρούνται συγκεντρώσεις των 20-50 ατόμων, αλλά τα σμήνη αυξάνονται σε μέγεθος το φθινόπωρο και χειμώνα, όπου τα πουλιά συγκεντρώνονται το σούρουπο για ομαδικό κούρνιασμα και σε αστικές περιοχές.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις καρακάξες ή άλλα κορακοειδή, οι κάργιες είναι γνωστές για τη συνήθεια που έχουν να μαζεύουν αντικείμενα που τους προκαλούν εντύπωση, ιδιαίτερα τα λαμπερά, όπως κοσμήματα ή νομίσματα και να τα μεταφέρουν στις φωλιές τους.

Η κάργια είναι τρομερά επιδέξια στον αέρα, ικανή να εκτελεί από συγκρατημένους ελιγμούς μέχρι στροφές γύρω από τον εαυτό της, διάφορα ακροβατικά και αερολισθήσεις. Με μέση ταχύτητα 60 χμ/ώρα, οι κάργιες είναι πιο γρήγορες από τις κουρούνες και τα χαβαρόνια.

Δείτε βίντεο με τα πουλιά να χορεύουν πάνω από το κέντρο της Λαμίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση