Ο Πολιτισμός τελικά ενώνει… 55 χρόνια Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 08:50 Ο Πολιτισμός τελικά ενώνει… 55 χρόνια Δημοτικό Θέατρο Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας βρεθήκαμε το βράδυ της Τετάρτης για να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση για τα 55 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου της πόλης μας.

Άγνωστες πτυχές της ιστορίας του , για τους περισσότερους από μας ξετυλίχθηκαν μέσα από φωτογρφίες, μαρτυρίες και αρχειακό υλικό.

Μεγάλες μορφές του Ελληνικού θεάτρου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σημαντικές παραστάσεις  πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από τη Θεατρική σκηνή της πόλης μας.

Το Δημοτικό Θέατρο δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. Περίοδο που προσπαθούσε η χώρα και η οικονομία της να βρουν το βηματισμό τους και να βγουν στο προσκήνιο ως μια σύγχρονη και οργανωμένη κοινωνία.

Ειρωνία της τύχης το γεγονός ότι σήμερα ακόμη αυτή η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο που προσπαθεί να βρει ξανά το βηματισμό της, την ταυτότητά της, να οργανωθεί απ΄την αρχή και να αναπτύξει την οικονομία της.

Παρόλα αυτά η χθεσινή εκδήλωση όπως ειπώθηκε και από την αντιδήμαρχο πολιτισμού ήταν μια αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Πολιτισμός ενώνει.

Πολιτικοί αντίπαλοι , καλλιτεχνικές ομάδες, σύλλογοι, άνθρωποι που κατά το παρελθόν είχαν διαφωνίες ή υπήρξαν αντίπαλοι βρέθηκαν στον ίδιο χώρο. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς άθελά σου ότι αυτή η χώρα για να κατορθώσει να βρει το βηματισμό της και τη νέα της ταυτότητα πρέπει να καταφέρει αυτό το στοίχημα. Να βγει μπροστά ενωμένη, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το παλιό που δεν άρεσε τελικά σε κανέναν μας.

Μακάρι να πάμε έτσι ενωμένοι…..

Νίκος Σταυρογιάννης: «Να στηθεί προτομή του Ιωάννη Παπασιόπουλου στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου»

«Θα εισηγηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο να στηθεί προτομή του Ιωάννη Παπασιόπουλου στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου προκειμένου να αποδοθεί στον οραματιστή δήμαρχο η αρμόζουσα τιμή» τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης σε χαιρετισμό που απεύθυνε στην εκδήλωση

Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση για την ιστορία του Δημοτικού μας θεάτρου:

\

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση