Λαμία: Δραματικές σκηνές με τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην πόλη (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 10:30 Λαμία: Δραματικές σκηνές με τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην πόλη (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Η Λαμία και η Φθιώτιδα ένα απέραντο κέντρο προσφύγων - Δεκάδες λεωφορεία εγκλωβισμένα σε πάρκινγκ της εθνικής και σε καταστήματα εστίασης στην είσοδο της Λαμίας - Εκατοντάδες πρόσφυγες σε άθλια κατάσταση ζητουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, χωρίς όμως να υπάρχει καποιος να τους δώσει μια απάντηση και μια εξήγηση γιατί συμβαίνει όλο αυτό.

Με μια κουβέντα η μπάλα έχει χαθεί. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι και σκορπισμένοι σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού. Δεν μπορούν να πάνε προς τα σύνορα, αφού αυτά μας τα έκλεισαν, αλλά ούτε και να γυρίσουν πίσω.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας έχουν εγκλωβιστεί περισσότερα από 30 λεωφορεία. Εκατοντάδες πρόσφυγες, οικογένειες με μικρά παιδιά, εγκυμονούσες, άρρωστοι, νηστικοί, χωρίς χρήματα, χωρίς τα βασικά, κοιμούνται στο δρόμο και όπου αλλού βρουν. Εικόνες ντροπής για τη χώρα μας, αλλά κυρίως για την Ευρώπη, που μας έδωσε την "καυτή πατάτα" και σφυρίζει αδιάφορα.

«Είμαστε Σύριοι, αυτό για εμάς είναι το ταξίδι της ελπίδας. Πήραμε το πλοίο του θανάτου για το ταξίδι μας. Το μόνο που θέλουμε είναι να φύγουμε από τον πόλεμο. Ταξιδεύουμε για πάνω από ένα μήνα, είμαστε κουρασμένοι άρρωστοι και δεν έχουμε λεφτά.Θέλουμε μόνο να συνεχίσουμε το ταξίδι μας έστω και περπατώντας... »

Πολλοί από αυτούς, που ήταν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 24ωρες, φορτώθηκαν τα λιγοστά υπάρχοντα τους και έφυγαν για να συνεχίσουν τοπ ταξίδι με τα πόδια. «Δεν φοβηθήκαμε και περάσαμε τη θάλασσα, τον δρόμο θα φοβηθούμε...», έλεγαν ξεκινώντας.

Δείτε τι είπαν στη κάμερα του LamiaReport:

Σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της Φθιώτιδας είναι στο δρόμο για να μπορέσουν να συντονίσουν την κατάσταση. Όμως τι μπορείς να κάνεις όταν δεν υπάρχει σχέδιο για το που θα πάνε αυτοί άνθρωποι.

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτές οι στιγμές που είναι μια όαση. Στην επόμενη φωτογραφία αστυνομικός της Α΄ ΟΠΚΕ Φθιώτιδας δίνει σε μικρά προσφυγόπουλα αναψυκτικά και νερά που είχαν στο αυτοκίνητο.

Επίσης αστυνομικοί της Διεύθυνσης Φθιώτιδας ζήτησαν και πήραν κρουασάν από την Chipita, καθώς επίσης και τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λαμιέων και τα μοίρασαν στους πρόσφυγες, δείχνοντας έτσι το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας.

Δείτε ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην είσοδο της Λαμίας.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση